Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1152 / 230 / 7
Próbuję sobie przypomnieć i... chyba nie. Chyba o wszystkim czytałem na [h] zanim zostało mi zaproponowane. Mało spontaniczny ze mnie ćpun.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 262 / 8 / 0
Pierwszym razem z klonami zasugerowałem się TR-em na neurogroove i wpieprzyłem 2 naraz, na lekcji biologii w 2kl. Liceum. Jakież było moje zdziwienie kilka dni później na oiomie... :D Próbowałem też wszystkich inhalantów i mj bez żadnej wiedzy, wiadomo.. Klej najbardziej chyba poryje głowę każdemu. IMHO będąc ćpunem niezarejestrowanym na tym forum, żyje się znacznie krócej. :D
To tak, jakbyś się wielbłąda na pustyni
zapytał czy wody chce. :nuts:
  • 45 / 4 / 0
Pierwszy raz brane piguły. Nie miałam o tym zielonego pojęcia. Na szczęście brałam z chłopakiem, który jest w temacie, wytłumaczył jak działają i na pierwszy raz dał mi tylko połowe, a po 2 godzinach jak się upewnił że dobrze się czuje dał mi drugie pół.
  • 46 / 2 / 0
Pierwsze aco, nic nie wiedziałem i wziąłem. Było tragicznie xddd
srać mi się chce
  • 4 / / 0
Bez wiedzy teoretycznej to tramadol jedynie.
  • 4 / / 0
Szałwia wieszcza - i to był ostatni raz kiedy użyłem coś bez wcześniejszego sprawdzenia info na [h]
  • 4024 / 375 / 953
Heh, no tak - tu akurat zdrowia może nie zszargasz, ale zaskoczenie może być grube :-p
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 12816 / 2493 / 0
andomodo pisze:
Szałwia wieszcza - i to był ostatni raz kiedy użyłem coś bez wcześniejszego sprawdzenia info na [h]
Nawet najlepiej opisany słowami trip report nie jest wstanie oddać tego, co się dzieje po mocnych psychodelikach. Kiedy pierwszy raz jadłem LSD, miałem wiedzę z HR, od kumpli, którzy jedli itd. a i tak było to dla mnie totalne zaskoczenie (na szczęście pozytywne).

Jeżeli chodzi o wiedzę teoretyczną, to można dowiedzieć się jedynie o ogólnym profilu działania i dawkowaniu - nic więcej. Wiem np z własnego doświadczenia, jak działa Morfina podana w kabel, natomiast nie potrafię sobie wyobrazić, jak działa Fentanyl.
  • 3406 / 535 / 0
taaa, za młodych lat (wiek ok.15-16lat) - mj, amfa, XTC, benzydamina, bieluń, DXM (chyba neta jeszcze nie miałem, a nawet i kompa:D)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3854 / 316 / 0
Spróbowałem. Parę miesięcy temu. Było to jakieś RC-gówno, bodajże NM-2AI. W sumie, to nie miałem skąd czerpać wiedzy teoretycznej co do tej substancji, bo to była nowość. Cały dzień (albo dwa, nie pamiętam) wyjęty z życia. Czułem się jak zatruty i podróżowałem pomiędzy łóżkiem a fotelem. To, co mi zostało, skończyło w miejskiej kanalizacji.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.