Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1152 / 230 / 7
Próbuję sobie przypomnieć i... chyba nie. Chyba o wszystkim czytałem na [h] zanim zostało mi zaproponowane. Mało spontaniczny ze mnie ćpun.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 262 / 8 / 0
Pierwszym razem z klonami zasugerowałem się TR-em na neurogroove i wpieprzyłem 2 naraz, na lekcji biologii w 2kl. Liceum. Jakież było moje zdziwienie kilka dni później na oiomie... :D Próbowałem też wszystkich inhalantów i mj bez żadnej wiedzy, wiadomo.. Klej najbardziej chyba poryje głowę każdemu. IMHO będąc ćpunem niezarejestrowanym na tym forum, żyje się znacznie krócej. :D
To tak, jakbyś się wielbłąda na pustyni
zapytał czy wody chce. :nuts:
  • 45 / 4 / 0
Pierwszy raz brane piguły. Nie miałam o tym zielonego pojęcia. Na szczęście brałam z chłopakiem, który jest w temacie, wytłumaczył jak działają i na pierwszy raz dał mi tylko połowe, a po 2 godzinach jak się upewnił że dobrze się czuje dał mi drugie pół.
  • 46 / 2 / 0
Pierwsze aco, nic nie wiedziałem i wziąłem. Było tragicznie xddd
srać mi się chce
  • 4 / / 0
Bez wiedzy teoretycznej to tramadol jedynie.
  • 4 / / 0
Szałwia wieszcza - i to był ostatni raz kiedy użyłem coś bez wcześniejszego sprawdzenia info na [h]
  • 4024 / 375 / 951
Heh, no tak - tu akurat zdrowia może nie zszargasz, ale zaskoczenie może być grube :-p
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 12758 / 2466 / 0
andomodo pisze:
Szałwia wieszcza - i to był ostatni raz kiedy użyłem coś bez wcześniejszego sprawdzenia info na [h]
Nawet najlepiej opisany słowami trip report nie jest wstanie oddać tego, co się dzieje po mocnych psychodelikach. Kiedy pierwszy raz jadłem LSD, miałem wiedzę z HR, od kumpli, którzy jedli itd. a i tak było to dla mnie totalne zaskoczenie (na szczęście pozytywne).

Jeżeli chodzi o wiedzę teoretyczną, to można dowiedzieć się jedynie o ogólnym profilu działania i dawkowaniu - nic więcej. Wiem np z własnego doświadczenia, jak działa Morfina podana w kabel, natomiast nie potrafię sobie wyobrazić, jak działa Fentanyl.
  • 3406 / 535 / 0
taaa, za młodych lat (wiek ok.15-16lat) - mj, amfa, XTC, benzydamina, bieluń, DXM (chyba neta jeszcze nie miałem, a nawet i kompa:D)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3854 / 316 / 0
Spróbowałem. Parę miesięcy temu. Było to jakieś RC-gówno, bodajże NM-2AI. W sumie, to nie miałem skąd czerpać wiedzy teoretycznej co do tej substancji, bo to była nowość. Cały dzień (albo dwa, nie pamiętam) wyjęty z życia. Czułem się jak zatruty i podróżowałem pomiędzy łóżkiem a fotelem. To, co mi zostało, skończyło w miejskiej kanalizacji.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.