Podsumowując: difka do opio - tak, ALE w dawce nie większej niż 25 mg ORAZ należy być przygotowanym na ewentualne okresowe wycinanie naszego umysłu z czasoprzestrzeni.
Polecam, Robert Makłowicz.
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
Berig pisze:Prometazyna jest pochodną fenotiazyny, więc posiada pewne cechy leku neuroleptycznego
I przy okazji napiszę z własnego doświadczenia, że na prometazynę rośnie tolerancja. Kiedyś 50mg mnie warzywiło, 25mg to był max ile mogłem wrzucić do kody, teraz potrafię wrzucić 100mg i w dalszym ciągu jest wszystko cacy. Jakoś w miesiąc mi tak wybiło tolerancję na ten specyfik (na początku brałem na letnią alergię na pyłki, wzmacnianie opio to był bardzo dobry bonus, stąd wybrałem antyhistaminę I generacji). Dodatkowo fajnie się komponuje z benzodiazepinami, więc łącząc jedno z drugim można trochę zmniejszyć częstotliwość/ilość branych benzo jeśli ktoś jest w ciągu i nieistotne czy rekreacyjnym czy "lecznicznym" - zgodnie z zaleceniami lekarza.
Czy coś mi się popierdoliło?
Halucynacje chyba podobne do tego co ludzie opisują po benzydaminie, zabijałem nieistniejące mrówki na podłodze. W ogóle dużo powidoków.
Pewnie też dużo strachu towarzyszy takiemu tripowi, ale jakoś udało mi się zmierzyć z moją głową, może poza tymi mrówkami. Może też dzięki przeciwlękowemu działaniu prometazyny.
Jeśli takie dawki nie są jakoś niebezpieczne... to całkiem na plus, ciekawy trip.
Spałem potem 48 godzin.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.