liczy się jak wiele jesteś w stanie przyjąć.
co zrobiliby użytkownicy?
Jestem pewny, że większość ojebałaby do reszty :(
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l)
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
wszystkie główne
wszystko
i liście na makumbę xD
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l)
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
Niezwykle często Ci którzy najgłośniej krzyczą o komitywie growerów po znalezieniu czyjegoś spota wydłubują zeń wszystko z korzeniami włącznie - just sayin
Były ankiety na forach konopnych. Nie pamiętam wyników, ale daję, że 75-90% by zajebało.
A z tego forum? Wynik oczywisty.
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l)
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
Parę lat temu stolarze zajebali mi ogromnego krzaka. Z 200g gotowego było na nim jak nic, sukinsyn był ogromny, jakieś 2m wysokości.
Ja to robię tak :
wykopuję dołek, walę ziemię z tego miejsca zmieszaną - pół na pół, z ziemią ogrodniczą. Do tej mieszanki dodaję zmielone skorupki od jajec. Walę to wszystko do dołka. Czasem na sam spód daję kompost. W to miejsce sadzę kilkutygodniową sadzonkę. Przykrywam ją odciętym dnem z butelki, po wodzie mineralnej. W butelce robię rozgrzanym, małym gwoździem sporo dziurek. (Żeby ślimaki nie weszły) Chroni to także, przed silnymi opadami i wiatrem. Taki inkubator. I tym sposobem nie ma bata żeby,żeby nie urosło. Regularnie podlewam. Gdy roślina nie mieści się w butelce, ściągam ten kaftan bezpieczeństwa. Wbijam obok rośliny cienki patyczek, przywiązując ją do niego. Potem nawozy, itp. Oczywiście z umiarem.
Sposób sprawdzony od lat.
Ja akurat miejscówki mam dobre. Jakieś 300m od domu, tak więc regularnie mogę doglądać roślin.
W tym roku chyba nie sadzę.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.