Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 94 / 3 / 0
W swojej karierze przez dłuższy okres siedziałam w ciągach amfetaminowych co nie wpłynęło negatywnie na moją psychikę, nie mialam psychoz ani żadnych krzywych akcji. A po kilku razach z MDMA, mj zaczynam nie radzić sobie z emocjami.
Czy spotkaliście się z czymś podobnym? Że substancje wywołujące radość nagle tą radość zabierają?
  • 1107 / 52 / 0
Koniec końców wyszło całe Twoje przećpanie. To, że nie poczułaś od razu zmian negatywnych na psyche po ciągach na amfie nie znaczy, że na Ciebie nie wpłynęły. Jednak wjechało na czaszkę jak sama widzisz. Jak długo to trwa ? XTC wypłukuje z serotoniny i możesz odczuwać dołek bardzo długo w ekstremalnych wypadkach.
Chuj na kaczych łapach
  • 1329 / 59 / 0
To, że MDMA jest neurotoksyczne i jego używanie może prowadzić do depresji, to potwierdzone info. Piszesz, że przez dłuższy okres siedziałaś w ciągach amfetaminowych i to nie wpłynęło negatywnie na Twoją psychikę. Osobiście nie byłbym przekonany, akurat rysy na psychice wywołane amfetaminą, stają się naprawdę widoczne dopiero kiedy ją odstawiasz i próbujesz żyć bez niej.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 1151 / 230 / 7
MDMA bardziej wypłukuje serotoninę niż amfetamina. Serotonina pełni ważne funkcje w odczuwaniu nastroju.
Mało kto o tym pisze, i chyba nie jest to potwierdzone naukowo, ale z autopsji wiem że mj również wypłukuje serotoninę.

Bierz 5-HTP. htp-hydroksytryptofan-t43587.html
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 56 / 3 / 0
Zdarzają sie nawet ludzie którym po mj czy psychodelikach wylaniaja sie ich ukryte schizy, strachy ale to chyba wyjątki. Znajomy po czestym paleniu potrafil bac sie dziwnych rzeczy dopoki nie odstawil na pare dni.
Co do radosci zamienionej w smutek... to taki cholerny paradoks. Zwlaszcza gdy odstawiasz. Kiedys sie cieszyles na drag a przy odstawianiu nawet jak fo wezmiesz to ci nie przyniesie frajdy.
  • 1957 / 230 / 0
przeciągałaś strunę i w końcu pękła. Już czytając sam tytuł wiadomo, że treść bedzie o stymulantach. A pytanie jest glupie, tak wlasnie dzialają narkotyki, pierw dają, a potem odbierają radosc zycia.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 199 / 0
Ja to widzę tak :
Jest sobie mózg w jako takiej stabilizacji i harmonii pod względem pobudzania i hamowania, wahania neuroprzekaźników dają nam pewien zakres emocji, uczuć itd.
Powiedzmy ze jest to jak kołysana wiatrem huśdawka- mocny wicher czynników zewnętrznych może nią trochę pobujać ale ogólnie odchylenia nie są duże i szybko się niwelują...
Gdy zaczynamy w to ingerować to jak rozbujanie huśtawki - im bardziej w jedną stronę tym potem bardziej polecimy w drugą, zakręcić też się da... Organizm dąży do równowagi, więc gdy np poprawiamy sobie humorek to potem mamy dołka/zjazd z tego odbicia. Oczywiście mechanizmy są różne i dość pogmatwane, ale analogia do huśtawki ładnie to obrazuje. A podatność na wahania to jakby indywidualna długość sznurka, łańcucha itd...
Do tego nasza huśtawka może jakby się wyrobić i stać się w wyniku mocnego bujania bardziej czuła na podmuchy wiatru, lub w drugą stronę kolejne bujania do nieba będą coraz trudniejsze do osiągnięcia...
Ćpanie ma coś z brania kredytu - trzeba go spłacić i to zazwyczaj z odsetkami, gdy dobrze zainwestujemy pożyczoną energię, dobry humor, przeżycia itd plus mamy z czego go spłacić to luz, gorzej jak zapożyczamy się w firmach oferujących paskudne warunki i próbujemy spłacać jedne długi drugimi...
Jak komuś nie przeszkadzają moje analogię to mam jedną ulubioną- umysł jest jak samolot, a my go pilotujemy, ale jako że nie przeszliśmy kursu ani nie mamy instrukcji obsługi lecimy na autopilocie mogąc tylko wydawać podstawowe komendy dotyczące kierunku lotu... nagle odkrywamy że wystarczy otworzyć klapkę i jest tam dużo guziczków - klik i wędrujemy przez inne wymiary...
klik i mamy turbodoładowanie dające super prędkość...
klik i relaksujemy się na opio falach oceanu...
Tylko że tym samym odłączyliśmy autopilota a nie znamy konsekwencji danego klik... bo np jak zrobimy klik - dawka stymulantu to trzeba pamiętać o tankowaniu h2o i pokarmu mimo że kontrolki nam o tym nie mówią... za dużo klikania może też np przepalić jakieś przewody, przegrzać coś itd, nasz super samolot potrafi sam się naprawiać ale potrzebuje do tego czasu i materiałów...
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 94 / 3 / 0
Jednakże to nie dołek/zjazd. Nie mam pogorszonego humoru. Tylko widząc wypadek samochodowy w telewizji wpadam w histerię lub gdy zamykam oczy potrafię wkręcić sobie, że ejstem obserwowana przez coś. Ja jestem szczęśliwa tak właściwie.
  • 1329 / 59 / 0
Kiedyś, po zażyciu najwyższej dawki MDMA w życiu (luźno 350mg, może więcej) z 25C-NBOMe, również przez kilka kolejnych dni, czy nawet tygodni, miałem coś podobnego. Łatwo się rozczulałem, wystarczyło, że usłyszałem jakąś rzewną piosenkę kojarzącą się z przeszłością i popadałem w stan mocnej melancholii, chciało mi się płakać, łatwo się wzruszałem I ogólnie rzecz biorąc na wiele rzeczy reagowałem bardzo emocjonalnie, ale ten stan słabł z czasem i po 2-3 tygodniach już było normalnie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 3959 / 149 / 0
^ podobnie mialem po odstawieniu ssri.

a 'niestabilnosc emocjonalna' towarzyszy mi cale zycie, przejebana sprawa. :emo:
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.