Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Kurwik pisze:
Skąd jesteś?
Z Opola. Myślę, że grzyby sam dam rade skombinować, mój kolega ma kumpli, którzy znają ponoć świetną miejscówkę.. a jak do października nic nie znajde, to wtedy zaczne kombinować inaczej.. Pewne jest jedno, w tym roku grzyby. Amen.
pokolenie Ł.K. pisze:
tzn. chodzi Ci o tą amnezję? no nibyfakt,mi kiedyś (przy nieco mniejszej ilości) zdarzyło się coś co z zewnątrz wygladało jak zamroczenie/omdlenie/epilepsja/znów omdlenie a dla mnie tak]

Haaa, wreszcie ktoś kto miał to samo co ja ^^
Tyle że mi się to przydarzyło po 450mg DXM.. Totalna depersonalizacja, jedność z wszechświatem.. Nie było mnie przez parę minut. A potem takie JEBUT, uczucie jakbym spadł z baaaardzo wysoka i walnął twarzą w beton. "Ja kimś jestem!", i powolne przypominanie sobie własnego życia.. To było dla mnie przerażające przeżycie, nie wiem czemu.. Zdałem sobie sprawę, że jestem tylko małą, przemijalną cząstką świata..

Tak w ogóle, od dwóch tygodni zastanawiałem się, co mi się przydarzyło po tym Acodinie. Dzięki wam teraz już wiem.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Lotniku, jak najbardziej jeść grzyby zwłąszcza Psylocybinowe - przyjaciele Szałwii.

Pisac powinno się TR i to jak najbardziej.

UWAGA. Salvia w połączeniu z Dekstrometorfanem szeroko "otwiera" czakry. Bardzo szeroko. W połączeniu te dwa dysocjanty działają z niewyobrażanlą mocą.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 158 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qpa »
A co to są te czakry. ? Znaczy usuwa trądzik ? :-)
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
W moim przypadku po spaleniu Szałwii czuję (z każdym razem coraz silniej) szyszynkę - może to brzmi śmiesznie ale tak jest mi najłatwiej to wytłumaczyć. Lekko kłuje mnie serce i kłucie odczuwam również w kręgosłupie. Te nietypowe bóle nasilają się gdy walne 450mg DXM. Boli lekko ale wkurwiająco, schodzi razem z tripem. Salvia mnie nie lubi cos tak mi sie wydaje, bo ostatnio wkręca mi chore rzeczy
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
salvia nie przyjęła mnie w szeregi swoich wyzawców.. Natępna próba za pare dni =[

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Używanie innych roślin lub chemii a w szczególności grzybów halucynogennych. A to niby dlaczego? To samo z tym nie spożywaniem innych substancji. Salvia jest fajna, ale wszystko jest po niej takie "szałwiowate" za bardzo.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Niewiem dlaczego :D tak mnie wena poprowadzila :)
ChÓj!
  • 329 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Guść »
Niewiem dlaczego :D tak mnie wena poprowadzila
Tak, ale do grzybków Psilocybe i Marii Salvia nic nie ma :) Za to szczególnie nie lubi muchomorków %-D
Excellence.
  • 108 / 3 / 0
-Jeść wyłącznie pokarm roślinny, z powodu szacunku wobec roślin i ziemi która je wydaje, gdyż jedząc mięso przyczyniają sie do śmierci zwierząt co jest niezgodne z pierwszym punktem.
gópszej rzeczy nie słyszałem.

wydaje mi sie ze przeginacie ale ide zaraz zapodac potezny X z salvi wlasnej roboty. Wtedy albo sie do was zapisze albo stwierdze ze to gadanie to gupota. :P
Przekonywanie ujętej osoby o nieuchronności kary za posiadanie narkotyków to głupi nawyk, który należy po prostu zignorować. Człowiek rodzi się wolny, a to, że zażywa niedozwolone prawnie narkotyki nie pozbawia go ani człowieczeństwa ani prawa do wolności
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
diviworldium pisze:
-Jeść wyłącznie pokarm roślinny, z powodu szacunku wobec roślin i ziemi która je wydaje, gdyż jedząc mięso przyczyniają sie do śmierci zwierząt co jest niezgodne z pierwszym punktem.
Ja słyszałem, na przykład to]
[/quote]

Zgadam się w stu procentach z Kurwikiem - newbe
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007 przez newbe, łącznie zmieniany 2 razy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.