Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 510 / 53 / 1
Znalazłem połówkę MXE, przeleżała ponad rok w suchym, ciemnym pudełku. Jak myślicie, coś się mogło z nią stać?
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
Farciarz. have a nice trip! :D
Myślę, że nic się z nią nie stało, MXE to stabilny związek i nawet jak leżał proszek na świetle i powietrzu przez miesiąc to działało jak zawsze.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 13 / 0
U znajomego przeleżał ponad pół roku i podeszliśmy do niego z pewną dozą niepewności.
Rozwiały ją dwa (mocno przesadzone) kreski, po których mieliśmy naprawdę konkretnego nieogara. Także na pewno działać będzie :P

PS: FUCKING LUCKER!
  • 276 / 1 / 0
Znalazłem dziś sampla MXE, walnąłem połówkę, ale już czuje, że będzie dość mocno. %-D http://i.imgur.com/M54KBUW.jpg
  • 187 / 4 / 0
Ephenidine jest najbliższe w działaniu moim skromnym zdaniem :)
myślenie boli... ale jestem masochistą :)
:bongo: :psycho: :liść:
  • 373 / 14 / 0
Chyba nie.
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / 1 / 0
Ktos wie co moze byc przyczyna dziwnego nieogaru przez pierwsza godzine dzialania MXE?

Zarzucam 10-20mg (jest to niezalezne od dawki) i po 20-30minutach mam brainfog, nieogar, ciezko sie skupic. Dopiero po 1.5h faza sie klaruje i jest czysty flow.
  • 1151 / 230 / 7
xefokose pisze:
Ktos wie co moze byc przyczyna dziwnego nieogaru przez pierwsza godzine dzialania mxe?

Zarzucam 10-20mg (jest to niezalezne od dawki) i po 20-30minutach mam brainfog, nieogar, ciezko sie skupic. Dopiero po 1.5h faza sie klaruje i jest czysty flow.
To normalne efekty MXE, prawdopodobnie powodowane przez antagonizm NMDA połączony z agonizmem 5-HT. Jesz 5-HTP, bierzesz antydepresanty lub inne rzeczy? I jakie efekty głównie odczuwasz jak skończy się nieogar?
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 30 / 1 / 0
Nie jem 5-htp.

Obecne suplementy to
Kurkumina
DMAE
Cynk
witamina D
magnez

Zazwyczaj stosuje dawki 5-7mg MXE co 2-3dni
  • 30 / 1 / 0
Nie moge edytowac posta wiec dopisze.
Po przejsciu przez etap brainfaga mam typowe dzialanie MXE. Lepiej i przyjemniej sie wszystko robi- w zaleznosci od dawki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.