Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 2 / 0
PALENIE = POSIADANIE

Za niedługo mam przesłuchanie w sprawie ziomka w charakterze świadka. Ziomek z myślą że mu jakoś pomoge zeznał, żę paliłem z nim tope ( raz czy dwa). Niedawno koleszka też był na przesłuchaniu w tej samej sprawie i też w charakterze świadka. Z przesłuchania wyszedł z wyrokiem przez telefon (zawiasy rok na 3 lata, grzywna i kurator). Przeznał się że palił żeby ratować ziomka. W sumie on też zeznał, żę razem z tamtym ziomkiem temat kręcili od kogoś tam. O mnie powiedzieli, że mnie poczęstowali (mowa o kilku 2-3 buchach z bongo) i mi się nie spodobało i więcej nie paliłem. Jak myślicie dowalą mi coś czy nie. Jak napisałem na początku Palenie = Posiadanie. Trochę mi się nie uśmiecha śmigać z zawiasami bo może cos takiego nastąpić że będzie przpał o posiadanie i wtedy to już lipa po całości. Udawać marsjanina, że nie wiedziałem że palenie to posiadanie. Da to coś.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Pierwsze przesluchanie na komendzie gdzie mowisz kategorycznie: ze nic nie montowałes i paliles jestes czysty. Pozniej po tym przyjdzie wezwanie do sadu w charakterze swiadka gdzie mowisz wczesniej pisana kwestie. I tyle nic nie powinienes dostac ;D Jak nie bedziesz udawala marsjanina to pociagniesz siebie i innych do odpowiedzialnosci!!!
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan G »
Uważam że sobie trochę dokopał ten twój kolega przez wyznanie że cię poczęstował, ponieważ mogą uznać to za zmuszanie albo nakłanianie do palenia bądź coś w tym stylu... A ten twój ziomek miał coś przy sobie jak go złapali??

Ale mi się teraz zajebiście pisze na klawiaturze dzięki kochanemu dxm-owi:)

Ps: życzę powodzenia w toku sprawy
Uwaga! Użytkownik Pan G nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 2 / 0
Miał ponad 20 g. Maja mnie na filmiku jak nowego bongosa rozdziewiczaliśmy.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Miał ponad 20 g.
to koleszka ma nieciekawie. moga mu przypucowac dilerke...
A Tobie nic zrobic nie powinni skoro bedziesz utrzymywal ze
nic nie montowałes i paliles jestes czysty.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 122 / 2 / 0
No koleszka ma bardzo nieciekawie już 4 miesiąc na sankcji (dilowanie). Jak się wyprę, że paliłem to wszystko sie spierdoli . Zaznania innych się popierdolą. I tu mam dylemat. Czy ratować swoją dupe czy ziomka. Ziomek popełnił wielki błąd za który kurwa przyjdzie mi zapłacić. :wall:
  • 196 / 4 / 0
Ty dalej nie rozumiesz ;] Co myslisz ze pomozesz koleszce ktory powiedzial ze paliles jego temat przytakujac ze tak bylo -bullshit lepiej isc zawsze po lini nic nie bralem nie palilem i montowalem. Wtedy sad nie bedzie mial pewnych zeznan z obu stron i uratujesz dupe sobie i temu kolesiowi.
Pozatym tamten koleszka jak pionek przyznal się ze cpal i posiadal ;) ty zaprzeczysz i powiesz ze nie uczestniczyles, powinienes nic nie dostac jak tylko jeden w zeznaniach na ciebie mowil ze brales :)
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2007 przez zrytyberet, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
pan_z_problemem pisze:
Miał ponad 20 g. Maja mnie na filmiku jak nowego bongosa rozdziewiczaliśmy.
Tego nie rozumiem akurat...
Jesli nagrali was jak jaracie i to jest dowodem to juz sprawa sie komplikuje. Nie rozumiem dlaczego ziomek wjebal, że jaraliscie, bo dopierdola mu udostepnianie w najlepszym wypadku.
Jesli masz czas radziłbym ci uderzyc do prawnika w okolicy na porade. Masz darmowe porady prawne w biurach poselskich PISu %-D

Pierdol kumpli, nie wiesz co mogą jeszcze wykręcić na sprawie, martw sie o siebie, nikogo nie wpierdalasz wypierając się.
  • 196 / 4 / 0
Nawet jakby nagrali ze jaraliscie to bym zaprzeczal az by odpuscili niebiescy przeciez mozna palic tyton z fajki wodnej czy szalwie?? No nie !
  • 803 / 6 / 0
No pewnie, tylko, że oni pewnie zeznali o jaraniu stafiku. Ale grać głupa, że jarał tytex i wkręcać tak to nawet opcja taka sobie :-)
2osoby i nagranie vs. 1 osoba... Zależy jak to sie rozegra, jak masz czas idz dla pewności, dopytaj sie prawnika, każda sytuacja jest indywidualna, nie możemy ci powiedziec zrób to i to, tak i tak, bo to nie umorzenie kosztów sądowych, a o wtope łatwo i to kumple ci ja zapewnili dla poratowania własnej dupki.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.