Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 2 / 0
PALENIE = POSIADANIE

Za niedługo mam przesłuchanie w sprawie ziomka w charakterze świadka. Ziomek z myślą że mu jakoś pomoge zeznał, żę paliłem z nim tope ( raz czy dwa). Niedawno koleszka też był na przesłuchaniu w tej samej sprawie i też w charakterze świadka. Z przesłuchania wyszedł z wyrokiem przez telefon (zawiasy rok na 3 lata, grzywna i kurator). Przeznał się że palił żeby ratować ziomka. W sumie on też zeznał, żę razem z tamtym ziomkiem temat kręcili od kogoś tam. O mnie powiedzieli, że mnie poczęstowali (mowa o kilku 2-3 buchach z bongo) i mi się nie spodobało i więcej nie paliłem. Jak myślicie dowalą mi coś czy nie. Jak napisałem na początku Palenie = Posiadanie. Trochę mi się nie uśmiecha śmigać z zawiasami bo może cos takiego nastąpić że będzie przpał o posiadanie i wtedy to już lipa po całości. Udawać marsjanina, że nie wiedziałem że palenie to posiadanie. Da to coś.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Pierwsze przesluchanie na komendzie gdzie mowisz kategorycznie: ze nic nie montowałes i paliles jestes czysty. Pozniej po tym przyjdzie wezwanie do sadu w charakterze swiadka gdzie mowisz wczesniej pisana kwestie. I tyle nic nie powinienes dostac ;D Jak nie bedziesz udawala marsjanina to pociagniesz siebie i innych do odpowiedzialnosci!!!
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan G »
Uważam że sobie trochę dokopał ten twój kolega przez wyznanie że cię poczęstował, ponieważ mogą uznać to za zmuszanie albo nakłanianie do palenia bądź coś w tym stylu... A ten twój ziomek miał coś przy sobie jak go złapali??

Ale mi się teraz zajebiście pisze na klawiaturze dzięki kochanemu dxm-owi:)

Ps: życzę powodzenia w toku sprawy
Uwaga! Użytkownik Pan G nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 2 / 0
Miał ponad 20 g. Maja mnie na filmiku jak nowego bongosa rozdziewiczaliśmy.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Miał ponad 20 g.
to koleszka ma nieciekawie. moga mu przypucowac dilerke...
A Tobie nic zrobic nie powinni skoro bedziesz utrzymywal ze
nic nie montowałes i paliles jestes czysty.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 122 / 2 / 0
No koleszka ma bardzo nieciekawie już 4 miesiąc na sankcji (dilowanie). Jak się wyprę, że paliłem to wszystko sie spierdoli . Zaznania innych się popierdolą. I tu mam dylemat. Czy ratować swoją dupe czy ziomka. Ziomek popełnił wielki błąd za który kurwa przyjdzie mi zapłacić. :wall:
  • 196 / 4 / 0
Ty dalej nie rozumiesz ;] Co myslisz ze pomozesz koleszce ktory powiedzial ze paliles jego temat przytakujac ze tak bylo -bullshit lepiej isc zawsze po lini nic nie bralem nie palilem i montowalem. Wtedy sad nie bedzie mial pewnych zeznan z obu stron i uratujesz dupe sobie i temu kolesiowi.
Pozatym tamten koleszka jak pionek przyznal się ze cpal i posiadal ;) ty zaprzeczysz i powiesz ze nie uczestniczyles, powinienes nic nie dostac jak tylko jeden w zeznaniach na ciebie mowil ze brales :)
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2007 przez zrytyberet, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
pan_z_problemem pisze:
Miał ponad 20 g. Maja mnie na filmiku jak nowego bongosa rozdziewiczaliśmy.
Tego nie rozumiem akurat...
Jesli nagrali was jak jaracie i to jest dowodem to juz sprawa sie komplikuje. Nie rozumiem dlaczego ziomek wjebal, że jaraliscie, bo dopierdola mu udostepnianie w najlepszym wypadku.
Jesli masz czas radziłbym ci uderzyc do prawnika w okolicy na porade. Masz darmowe porady prawne w biurach poselskich PISu %-D

Pierdol kumpli, nie wiesz co mogą jeszcze wykręcić na sprawie, martw sie o siebie, nikogo nie wpierdalasz wypierając się.
  • 196 / 4 / 0
Nawet jakby nagrali ze jaraliscie to bym zaprzeczal az by odpuscili niebiescy przeciez mozna palic tyton z fajki wodnej czy szalwie?? No nie !
  • 803 / 6 / 0
No pewnie, tylko, że oni pewnie zeznali o jaraniu stafiku. Ale grać głupa, że jarał tytex i wkręcać tak to nawet opcja taka sobie :-)
2osoby i nagranie vs. 1 osoba... Zależy jak to sie rozegra, jak masz czas idz dla pewności, dopytaj sie prawnika, każda sytuacja jest indywidualna, nie możemy ci powiedziec zrób to i to, tak i tak, bo to nie umorzenie kosztów sądowych, a o wtope łatwo i to kumple ci ja zapewnili dla poratowania własnej dupki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.