Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Kolegoo, nigdy w warunkach prowizorycznych nie pozbędziesz sie całej soli. Ale Ty pewnie myślisz że jest dużo soli bo jest słony zmak, sama benzydamina w sobie jest słona i chyba bardziej słona jak sól.. dużo bardziej... ;)
Przeje*** cały temat, nigdzie niema o żadnej nazwie leku z którego można wziąć kapsułki.
Ja nie moge już łykać husteczek, tego sie NIE DA już robić! Może zna ktoś nazwe tego leku, z którego moge uzyskać kapsułki? Kiedyś czytałem gdzieś że jakaśś vit. C jest w kapsułkach i że można spoko je otworzyć wysypać C i wsypać sobie benze zamknąć i łykać...
Z Czech za Polską tęsknię..
Ja nie moge już łykać husteczek, tego sie NIE DA już robić!
Może zna ktoś nazwe tego leku, z którego moge uzyskać kapsułki? Kiedyś czytałem gdzieś że jakaśś vit. C jest w kapsułkach i że można spoko je otworzyć wysypać C i wsypać sobie benze zamknąć i łykać...
do kurfy nędzy! miliony razy było pisane że 25ml wody zimnej na każdą jedną saszetkę. a ty się dziwisz, że cos zjebales jak dales 100ml/2saszetki. no ludzie, ile razy mozna to pisac, to jest naprawde wazne.
sama benzydamina ma smak żrąco-słony, taka wzmocniona sol, jednak zwyklej soli zawsze cos zostanie. lepiej jednak 0,5g soli, niż 8,8g, nie? ekstrakcja jest zajebiscie konieczne
a jak nie umie ktos policzyc 25x2 to niech sie w cpanie nie bawi.
oł, na samą myśl smaku na wymioty sie zebralo ;/
przeczytaj posta mego dokladnie zanim zaczniesz gadac takie rzeczy. napisalem przeciez wyraznie ze najpierw bralem 4 saszetki w 110ml czyli nieco ponad 25ml na 1 jak niektorzy pisali zeby nie zostala sol. problem polega na tym ze z pewnych wzgledow zalezalo mi na calkowitym wyeliminowaniu soli badz chociaz do tego stopnia by nie byla ona wyczuwalna w smaku (bynajmniej nie z tego wzgledu ze mi to przeszkadzalo w konsumpcji gdyz nie raz jadlem to bez zadnych ekstrakcji i tez nie bylo to takie straszne) . dlatego kolejnym razem dalem 100ml na 2 saszetki aby uzyskac bezsolna benze nawet przy jej wiekszej stracie gdyz wiecej rozpuscilo sie jej zapewne w wodzie i nie osiadlo na filtrze. Ale co sie okazalo sol nadal zostala czyli lipa. i teraz nie wiem wlasnie jak to z tym jest bo poczatkowo myslalem ze w wodzie do pewnego momentu (ilosci wody) rozpuszacza sie tylko sol a potem zaczyna sie rozpuszczac benza dopiero. ale chyba tak niestety nie jest i benza rozpuszcza sie poprostu tylko w mniejszym stopniu wiec z tymi 25ml to nie wiem chodzi oto ze jest optymalnie i najmniej soli zostanie i najmniej benzy sie zmarnuje??
A no i jakies 3 lata temu robilem ekstrakcje z 2 saszet ale nie odmierzalem ilosci wody tylko tak na oko i zdaje sie ze dalem zdecydowanie wiecej wody niz powinienem(dokladnie nie pamietam) i po przesaczeniu bylo to o co mi teraz chodzi - bialy proch ktory nawet w najmniejszym stopniu nie byl slony a przy daniu tego troszke na jezyk zdretwial i mocno napierdalal nie tak troszeczke az poczulem strach w oczach jak pomyslalem ze chcialem to walic w nos nie wiem co by sie dzialo wtedy ale bym chyba nie przezyl wyzarlo by mi tam wszycho na wylot:D . No ale po rozpuszczeniu tego w wodzie i wypiciu byly lepsze efekty niz po 1 zjedzonej tak o (oczywiscie 1 czy 2 to gowno warta ilosc ale w tym momencie nie oto chodzi tylko oto ze chyba az tak wiele benzy sie nie zmarnowalo). Wiec dalej nie wiem jak to jest z tymi stratami ile tej benzy poszlo sie jebac. I nie wiem skad bierzecie informacje ze benzydamina jest slona skoro nie jest wogole slona juz bardziej bym powiedzial ze jest ostro gorzka i wszelkie takie opinie wychodza pewnie z chujowych ekstrakcji w ktorych pozostala sol. I to co zostaje z 25ml/1 saszetke musi zawierac bardzo duzo soli w porownaniu do benzo bo brana na jezyk w takich malych ilosciach nie robi wiekszego wrazenia - chyba ze ja to jakos bardzo chujowo robie i benza rozpuszcza mi sie w wodzie i zostaje sama sol:D ale nie wiem czy cos wogole w tej ekstrakcji da sie zle zrobic wody oczywiscie uzywam zimnej.
http://mineraly-schindele.pl/index.php? ... 1164298256
Co do efektów ubocznyc i szkodliwości jest gdzieś coś sensownego na ten temat?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.