Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 221 / 13 / 0
Imho jak macie problem ze sniffem to udajecie się do pobliskiej trafiki i kupujecie białą tabakę. Mieszacie z tym co chcecie wpierdzielić (imho najlepszy stosunek to 4:1 -> biała tabaka:towar) i voilà! Ból zneutralizowany w dość solidnym stopniu, smak również, nos Wam podziękuję :P
Stosowałem tą metodę na ciągach beta ketonowych i tylko dzięki niej mój nos jeszcze normalnie funkcjonował ^^

Co do toksyczności, to w przypadku tej substancji na pewno na PR bym się nie decydował, patrząc na to co robi z językiem :P
Jak u Was w ogóle było z bodyloadem po tym?
  • 63 / 3 / 0
Czy speed po 4-MeO-PCP serio jest uciążliwy i jak go porównać ze speedem po 2-meo-diphenidine czyli tzw. MXP (który w moim przypadku był naprawdę okropny i ciężki do zniesienia, taka bardzo wkurwiająca mania utrzymująca się przez kilka dni po ostatnim zapodaniu substancji)?
I'm going upstairs now to turn my mind off.
MXE [']
  • 1148 / 229 / 7
Saard pisze:
Jak u Was w ogóle było z bodyloadem po tym?
W porównaniu z psychodelicznymi tryptaminami to w ogóle bodyloadu nie było.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 221 / 13 / 0
@up
Chodziło mi bardziej o porównanie np. do MXE, które to jak dla mnie zupełnie BL nie miało :P Bo jak ja badałem czwórkę to właśnie nie bardzo pamiętam, czy było coś w stylu MXE (przyjemniusi, cieplusi BL) czy bardziej w stronę NBome'ów i tryptamin ^^
Typtaminy fakt, BL mają paskudny i nie raz mi tym całkowicie tripa zjebały :x
  • 146 / 8 / 0
Ta substancja mocno stymuluje, jeżeli więc chodzi o odczucia cielesne to można się spodziewać wjazdu na serce, ja dodatkowo czułem dość mocne znieczulenie twarzy.
  • 221 / 13 / 0
Akurat wjazd na serce czy znieszulenie to imho pikuś, bardziej zawsze bolą mnie dokuczające mdłości czy odruch wymiotny, ale póki co z tego co pamiętam tylko w DXM mnie to spotkało :P
No stymulację na 4-MeO-PCP mniej więcej pamiętam, aczkolwiek fajnie mi się wtedy leżało na łóżku i słuchało jakiś kawałków ze wzmocnionym basem :P
  • 146 / 8 / 0
Myślę że mdłości raczej nie ma co się spodziewać, te po DXM też dobrze pamiętam, a po 4-MeO-PCP nic takiego sobie nie przypominam. Pamiętam że dla mnie stymulacja po ustaniu wszystkich efektów dysocjacyjnych i psychodelicznych była długa i nie do wytrzymania, leżąc odczuwałem wręcz ból. Ogólnie to ta substancja ma w sobie coś genialnego, ludziom którzy nigdy nie mieli do czynienia z dysocjacjami bardzo się podoba w małych dawkach, czego nie mogę powiedzieć o DXM.
  • 326 / 33 / 0
Z DXM wymioty są związane z ilością spożywanej substancji i wypełniaczom obecnym w leku. Czyste DXM HBr zapewne też byłoby drażniące ale mniej niż np. Acodin.
4-MeO-PCP miło wspominam, (może z wyjątkiem smaku ;)) ale czekam z niecierpliwoscią na paczkę.
  • 1987 / 108 / 0
Wg mnie bodyload po tym jest, ale nie taki nieprzyjemny jak po tryptaminach, po prostu czuć tę stymulację w każdej komórce ciała, do tego przy tak wysokim ciśnieniu nie ma opcji by go nie odczuwać, mnie łeb zaczyna boleć w pewnym momencie i ten efekt trzyma kilka godzin (a gdy wziąłem raz 700mg w 2 dni to łeb mnie bolał przez cały dzień). Ból ten najbardziej przypomina bóle migrenowe - bardzo nieprzyjemny i upierdliwy.

@hareq - dla mnie MXP a 4-MeO-PCP to dwa zupełnie inne światy i nie ma co tego porównywać. MXP to duże zamroczenie świadomości, a 4-MeO daje taki efekt niesamowitego pobudzenia świadomości. Występuje natomiast zjazd który bym najbardziej porównał do zjazdu po imprezie na alko z amfą i XTC - ale nie, że chce się płakać, tylko jest takie charakterystyczne odrealnienie i odmóżdżenie.

@Fulminate, a jakie tam są niby drażniące wypełniacze? Najbardziej drażniący jest DXM, zresztą robiłem konwersję do freebase (która wyfiltrowała prawie wszystko włącznie z bromem) i mocno się to nie różniło w działaniu - taka sama ostra reakcja histaminowa jak po tabletkach.

@chemdog - to bardzo dobry opis tej substancji, z tą genialnością. Ma ona coś takiego tylko trzeba jeszcze pamiętać, że jest też dysocjantem, więc często nie idzie wykorzystać potencjału tak jak by się chciało.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 58 / 0
Szukam substancji która zastąpiła by mi DXM, na którym ostatnio zdarzały mi się ciągi, a co za tym idzie, jego działanie straciło sporo 'magii' i nieprzewidywalności. Piszecie, że 4-meo jest trzeźwe jak na dysocjant, ale to chyba dobrze, lubię brać dyso między ludźmi, lub samemu w niskich dawkach, tak, żeby ogarniać, a jednocześnie mieć więcej dziwnych, nieszablonowych pomysłów, podbity nastrój i lepszy odbiór muzyki. Mam nadzieję, że 4meo się do tego nada.

Przejrzałem cały wątek, ale chciałbym się upewnić co do kilku rzeczy. Ile trwa działanie substancji, od momentu wzięcia (domordowego), do czasu kiedy idzie zasnąć bez wspomagaczy? Czy zjazd jest dużo bardziej nieprzyjemny niż ten po DXM czy MXE? scr, porównujesz go do zjazdu po fecie z XTC, co w moim przypadku jest zwykle srogą stypą, natomiast po deksie i MXE nigdy nie miałem męczących zejść, raczej mniej lub bardziej przyjemny afterglow. Może ktoś coś więcej napisać na temat zjazdu? Jak wygląda kwestia miksów z sajko, docelowo z tryptaminami? Niskie dawki 4-meo nadadzą się do podbijania kody? Jeśli da się to przeliczyć, to jaka dawka będzie odpowiadała 450mg dexa albo 40mg MXE?
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.