ps: ewentualnie obwine buły bandażem że niby po operacji a pod spodem mała chusteczka zawinięta ;p
ps2: jesli mnie zlapia to bede mial klopoty? w koncu to jest legalne
Ja leciałem kiedyś do Egiptu to udało mi się wziąć ze sobą sztukę haszu w podręcznym bagażu.
Kiedyś udało mi się wziąć speeda w kapsułkach do UK. Miałem około 3 kapsułki po 120mg na własny użytek.
Normalnie w kieszeni. W razie czego chciałem je zjeść lub wyrzucić, ale wszystko udało się bez problemu.
Natomiast jak wracałem z Manchasteru i Amsterdamu to miałem kontrolę osobistą na lotnisku, ale wtedy
na szczęście nic ze sobą nie miałem :)
nikt na to uwagi nie zwróci. tam nikt tego nie szuka
Witam, nie wiem czy to jest odpowiedni dział[...]
Oczywiście finalnie się wybroni ale może być przez jakiś czas mało miło.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.