kreide pisze:to dziala tylko na koncentracje? koliduje jakos z SSRI/benzo? w sensie jakies lęki na tym mogą byc?
2. Być może benzo zbija racetamy - nie wiem tego, ale to możliwe; zaś z SSRI, jeśli przyjmowałbyś fenylopiracetam codziennie albo w zbyt dużych dawkach (więcej niż 100mg dziennie lub więcej niż 80mg naraz) możesz załączyć sobie lekkie maniczne objawy, co może nie sprzyjać leczeniu. nie jest to jednak silne
3. nie, wręcz przeciwnie, fenylopiracetam lepiej zbija lęk niż niejedno benzo, do tego nie ogłupia. Coś ważnego, publicznego? Fenylopiracetam > benzo any day.
W kopercie znalazłem malutką plastikową łyżeczkę, a na opakowaniu tekst: "2 płaskie miarki 0,05 ml - 25 mg". Rozumiem, że chcąc usypać 100 mg, muszę wziąć 8 miarek.
A pytanie jest czysto techniczne. Czy taka łyżeczka jest w miarę dokładna? Bo zostawiłem wagę u kolegi i nie chce mi się specjalnie po nią jechać.
DorianGray pisze:Kupiłem na próbę fenylopiracetam w proszku i chciałbym was spytać o jedną rzecz.
W kopercie znalazłem malutką plastikową łyżeczkę, a na opakowaniu tekst: "2 płaskie miarki 0,05 ml - 25 mg". Rozumiem, że chcąc usypać 100 mg, muszę wziąć 8 miarek.
A pytanie jest czysto techniczne. Czy taka łyżeczka jest w miarę dokładna? Bo zostawiłem wagę u kolegi i nie chce mi się specjalnie po nią jechać.
Powinni byli wysłać Ci białą krótką, w której to płaskiej jest idealnie 50mg.
DorianGray pisze:Dostałem białą z napisem "0,05 ml". I jak wspominałem, na opakowaniu jest napisane, że 2 takie miarki to 25 mg.
Plusy:
- Faktycznie zniknęło ciśnienie na branie stymulantów.
- Mam w głowie taką dziwną przyjemność, która przypomina mi stan zakochania. Nie wiem, jak to lepiej opisać. Jest mi po prostu cieplutko, problemy stały się mniej istotne, bo zamknąłem się w pluszowej kulce i żadne zło jej nie przebija.
- Jeden raz zapodałem dawkę 3 x 100 mg i czułem się przez większą część dnia bardzo rześko.
- Samoczynnie powracają liczne wspomnienia z dawnych, lepszych czasów.
Minusy:
- Brak motywacji do pracy umysłowej. Wolę sobie ugotować coś dobrego lub wyjść na rower. Dzień po prostu mija bez bólu.
- Czuję, jakby mózg mi spuchł i ważył parę kilo więcej.
- Sen niby stał się głęboki i spokojny, ale żeby się wyspać, potrzebuję min. 10 godz.
- Problem największy to trudności ze znalezieniem właściwych słów. Czuję, jakby mój zasób językowy zmniejszył się bardzo poważnie. Taka blokada na słowa rzadziej stosowane.
I teraz nie wiem, czy zamawiać kolejny zapas i dokończyć miesięczną kurację. Bo z jednej strony psychika jest bardzo odciążona - na myśl o zamówieniu prochów albo kupnie alkoholu pojawia się pytanie "po co ci to właściwie?", a z drugiej, jak nie mogłem na trzeźwo zrobić niczego konstruktywnego, tak teraz nadal nie mogę i dodatkowo w ogóle mi się nie chce.
hunter45 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.Czy można forme pudru wciagac nosem ?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.