Przy sprzedazy czytalem ze trzeba odprowadzic podatek 19 % to wychodzi prawie 6 tys z 30 tys(tyle warte jest mieszkanie).Obecnie wynajmuje 2 pokoje a jeden jest przeznaczony na rzeczy babci.Poradzcie, co robic?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Wynajmujesz = stały dopływ darmowego hajsu na ćpanko.
Sprzedajesz = pare miesięcy walenia na grubo i powrót do rzeczywistości.
A możliwe też ze mieszkanie za 10 lat np będzie warte więcej, w końcu ceny mieszkań idą w górę.
Chyba warto się tam przenieść :D
W wieku lat piętnastu
ravez pisze:Gdzie są mieszkania po 30 tysięcy?
Chyba warto się tam przenieść :D
W wieku lat piętnastu
Raz tylko miałem pojebaną parkę, zawsze coś z kasą, typ potrafił przyjeżdzać do mnie 2 -3 razy dziennie przez kilka dni i płacić po 50-100 zł. Bez vadium nawet nie rozpoczynałem rozmowy.
Po za tym mieszkanie warte 30 tyś, ludzie wynajmują w dużym miescie mieszkania warte 150 tyś o niskim standardzie za 500/msc dla siebie
Przy sprzedazy czytalem ze trzeba odprowadzic podatek 19 %
Ps.
Toż Ci się b. najem opłaca policz te 2 osoby Ci z 800-1000 becelują razem więc oblicz sobie w ile czasu zarobisz na najmie tyle co na sprzedaży.
Te 30 tysięcy to EURO? Czyli jakeś 150 tysięcy za 3 pokoje też nie dużo.
Bez vadium nawet nie rozpoczynałem rozmowy.
Chyba, że wejdziesz samemu wywalisz rzeczy przez balkon i szybko zmienisz zamki, ale na upartego i tak może wrócić.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe