Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 144 / 21 / 0
grap32 pisze:
Wypowie się ktoś kompetentny?
Odsyłam do profesora Grofa. Wypowiedział się w kilku książkach.
zielarz156 pisze:
Dlaczego praktykowanie tego samemu jest takie niebezpieczne? Że gość wyskoczył z okna? To na tyle tracimy świadomość że nie czujemy tego że wstajemy z łóżka, że się ruszamy?
Nie, zachowuje się świadomość. Dobrze mieć kogoś przy sobie z uwagi na trudne do przewidzenia reakcje na wiedzę niesioną przez doświadczenie. Jeśli nie jesteś impulsywny nic złego nie powinno się wydarzyć.
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 357 / 2 / 0
Astral Walker pisze:
grap32 pisze:
Wypowie się ktoś kompetentny?
Odsyłam do profesora Grofa. Wypowiedział się w kilku książkach.

Nie zrozumiałeś mnie. Specjalnie przywolalem w poprzednim poście i-dosera, bo jak wiadomo hodowca zawsze zachwala swoje plony. Na forum pytając kompetentnych dowiem się tego o co pytałem omijając "naukowy bełkot", co nie oznacza, ze jest dla mnie to niezrozumiałe.
  • 176 / 2 / 0
Witam, mam ktoś może linki do muzyki wykorzystywanej podczas sesji oddychania ?
  • 167 / 15 / 0
Sprawdziłem temat :D Kurwa, zaciekawiło mnie.
Na początek zrobiłem ok 40 oddechów. prąd płynie po rękach, dziwne uczucie w całym ciele. Całkiem przyjemne.
Następne podejście, jakoś ok. 100 oddechów. Silne odrętwienie ciała, nie mogłem zginać palców przez ponad minute :o Przed oczami robiły mi się już jakieś lekkie smugi.Mimo wszystko nie czuje żadnego dyskomfortu.
Ostatnie podejście, ponad 100 oddechów. To co wyżej tylko odrobinę silniej i do tego czułem jak by miał dostać drgawek za chwilę ale przerwałem. Ciekawy temat, jutro z towarzyszem pobawię się jeszcze raz.
  • 176 / 2 / 0
Nikt nie ma muzy z oddychania ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.