Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 144 / 21 / 0
grap32 pisze:
Wypowie się ktoś kompetentny?
Odsyłam do profesora Grofa. Wypowiedział się w kilku książkach.
zielarz156 pisze:
Dlaczego praktykowanie tego samemu jest takie niebezpieczne? Że gość wyskoczył z okna? To na tyle tracimy świadomość że nie czujemy tego że wstajemy z łóżka, że się ruszamy?
Nie, zachowuje się świadomość. Dobrze mieć kogoś przy sobie z uwagi na trudne do przewidzenia reakcje na wiedzę niesioną przez doświadczenie. Jeśli nie jesteś impulsywny nic złego nie powinno się wydarzyć.
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 357 / 2 / 0
Astral Walker pisze:
grap32 pisze:
Wypowie się ktoś kompetentny?
Odsyłam do profesora Grofa. Wypowiedział się w kilku książkach.

Nie zrozumiałeś mnie. Specjalnie przywolalem w poprzednim poście i-dosera, bo jak wiadomo hodowca zawsze zachwala swoje plony. Na forum pytając kompetentnych dowiem się tego o co pytałem omijając "naukowy bełkot", co nie oznacza, ze jest dla mnie to niezrozumiałe.
  • 176 / 2 / 0
Witam, mam ktoś może linki do muzyki wykorzystywanej podczas sesji oddychania ?
  • 167 / 15 / 0
Sprawdziłem temat :D Kurwa, zaciekawiło mnie.
Na początek zrobiłem ok 40 oddechów. prąd płynie po rękach, dziwne uczucie w całym ciele. Całkiem przyjemne.
Następne podejście, jakoś ok. 100 oddechów. Silne odrętwienie ciała, nie mogłem zginać palców przez ponad minute :o Przed oczami robiły mi się już jakieś lekkie smugi.Mimo wszystko nie czuje żadnego dyskomfortu.
Ostatnie podejście, ponad 100 oddechów. To co wyżej tylko odrobinę silniej i do tego czułem jak by miał dostać drgawek za chwilę ale przerwałem. Ciekawy temat, jutro z towarzyszem pobawię się jeszcze raz.
  • 176 / 2 / 0
Nikt nie ma muzy z oddychania ?
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 16:41:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750264813'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...