Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 238 / 7 / 0
Czy mogę swobodnie wziąść kilka listków tramalu ze sobą na wakacje? Jadę do Irlandii na mniej więcej 3 tygodnie i chciałbym wziąść 5 listków tramalu, w każdym listku jest 10x200mg tabl. Czy lepiej wsadzić to do bagażu głównego czy do podręcznego? Czy mogą być jakieś pytania? Przecież mogę powiedzieć, że wiozę dla kogoś z rodziny, a nie chciałbym mieć niepotrzebnych problemów.
  • 58 / 1 / 0
Zwykle jeżdże (latam po Europie głównie) z baterią leków typu tramadol, zopikoln, hydroxyzyna, ketonal itp... zawsze w bagażu głównym i nigdy nie przyszło mi do głowy zastanawiać się, czy to legalne. Lekarz zalecił (prawda!) ale nie mam nigdy żadnego świstka.
Z drugiej strony wymówka, że wieziesz leki dla kogoś z rodziny nie byłaby najlepsza (to proceder raczej niedozwolony). Leki można przewozić tylko na użytek własny.
Aha, jakby ktoś wybierał się do Emiratów... zalecam ostrożność. W razie kontroli i braku papierka od lekarza lot powrotny tego samego dnia gwarantowany. A jak już się komuś uda, to na kupno tabletek przeciwbólowych (takich pospolitych) bez recepty nie ma co liczyć. Za to antybiotyki - jak najbardziej - farmaceuta sam doradzi najlepszy :)
  • 238 / 7 / 0
No myślę, że na luzie sobie to przewiozę, powiem że na użytek własny jak coś, to będzie tylko 40tabl. 4 opakowania. Jednak jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
  • 537 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tosigot »
Spoko,
Sam leciałem do UK kilka tyg temu i mialem w bagażu podręcznym całą paczkę Poltramu ( 3 liście ), listek clonazepamu i paczke nasenu :), na nieszczęscie zrobili mi trzepankę na lotnisku bo mialem w plecaku 500mg butelke soku zal.
Celnik wyciagnal bletki poogladal i odlozyl spowrotem :D
Więc luz, celnicy zapewny nawet niewiedzą co to jest tramadol
Nullius in verba
  • 3523 / 53 / 0
Można mieć zapas na rok leczenia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2 / / 0
Myśle,że tabsy tak /
ale zadnych ampuł. raczej odradzam na lotnisko miec

;]:P
  • 238 / 7 / 0
Miałem tramal w tabl. oczywiście luz, nic się złego nie działo.
  • 611 / 17 / 0
Całe szczęście, że znalazłem ten wątek - rozumiem, że do Anglii bez problemu polecę sobie z kilkoma paczkami Afobami, klonami tramadolem itp? Mam wypis od lekarza, na uzytek wlasny leczenie. Zadnych ampułek.
Dzieki,
Pozdrawiam,
M.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 993 / 50 / 0
wloz w skarpetki i tyle nikt sie nieprzyczepi, przeciez ci co skanuja wiedza ze ich robota jest idiotyczna, utrudnia sie tylko zycie ludziom :nuts:
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 12579 / 2436 / 0
Weź w bagażu podręcznym - nikt się nie powinien przyczepić. Nie raz leki brałem ze sobą i nigdy nikt się krzywo nie popatrzył. Kiedyś w samolocie zapytałem kobietę siedzącą obok (nieznajomą węgierkę) o tabletki przeciwbólowe (skręta miałem). Wyciągnęła kilka paczek do wyboru - miała nawet morfinę. Naturalnie wziąłem 3 tabletki
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.