GDZIE KUPIC PLATON K ?
Bo jak sie orientuje wiekszosc osob stosuje go...
Rozumiem ze florovit nie wystarczy?
klinick pisze:
GDZIE KUPIC PLATON K ?
ps.planton k a nie platon k hehe pozdro
Leroy - Marlyn odpada ;]
W castoramie znalazlem :)
Donice kupilem wielka 25 x 18 chyba to juz starczy do konca uprawy?
A tak w ogole to taka donica to bedzie wode trzymac z pol tygodnia conajmniej nie?
PLANTON dac juz jak przelaczylem na 12/12 czy poczekac z tydzien?
Keramzyt ok3zł- za 2 albo 3 litry nie pamietam
Proponuje żebyś sobie dolomit dokupił - ok3zł 5kg dosyp z dwie łyżki do ziemi w donicy
I uważaj z podlewaniem (nie za często)
Powodzenia!!
Nowe zdjecia:
[ external image ]
[ external image ]
(Dzien 49)
Jak juz zaczne podlewac tym PLANTON K to juz za kazdym razem i co tydzien wystarczy?
Podlewac oprocz tego jeszcze od czasu do czasu biohumusem?
Teraz bede mial nielicho bo... musze przesadzic to cudo a mam troche snurkow tam przywiazanych do donicy (co widac :))
Wydaję mi się że to własnie przenawożenie lub przenawodnienie powoduje żółknięcie starych liści w dolnej części (przynajmniej u mnie tak bylo), wiec poki co nie nawoź i podlewaj tylko jesli to konieczne, 2 tyg poczekaj na efekty wg mnie powinno byc lepiej
Ja podlewam ran na 7-9 dni ale soczyscie z bardzo rozcienczonym nawozem (gdzies jedna piąta dawki) i jak narazie wyglada dobrze.
Jak będziesz przesadzał do nowej doniczki to spód donicy zasyp (ok3cm) keramzytem a po przesadzeniu nasyp go tez na góre troche.
Litrowy perlit Ci styknie do nowej doniczki zrób se stosunek ziemi do perlitu -3:1
Życzę Ci, ażeby krzak Twój nie był mężczyzną (bo chyba nie miales feminizowanych nasion(?) )
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.