Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam!
Wybieram się na majówkę samolotem do Hiszpanii. Chciałam bardzo wziąć ze sobą 3mmc, ale nie wiem jak to jest z przewozem. Niby jest legalne, ale słyszałam, że mogą chcieć to sprawdzić, a to potrafi zająć dużo, dużo czasu. Czy jest możliwość schowania np. do kieszeni zamiast do bagażu? Tego czujnik raczej nie wykryje. A może po prostu wrzucić kryształ luzem do kieszeni w plecaku? A może nie ma potrzeby, bo na miejscu - w Barcelonie - nie ma problemu z dostępnością tego specyfiku. Bardzo zależy mi na odpowiedzi, najbardziej od osób, które już to robiły. Mam jedynie bagaż podręczny, więc duży bagaż odpada.
  • 12782 / 2474 / 0
Większość lotnisk jest wyposażona w skanery, które prześwietlają (badają gęstość) wszystkiego, co przez nie przechodzi. Jeżeli to coś wzbudzi zainteresowanie obsługi, możesz całą majówkę spowiadać się z tego czegoś.
Generalnie: Lotnisko + proszki / kryształki = bardzo zły pomysł
Zdecydowanie lepiej na miejscu pytać - donde comprar una cocaina pura? : ) Mi załatwienie (trawy) zajęło niecałą godzinkę od wszczęcia poszukiwań (Santiago de Chile)
  • 3205 / 176 / 0
Wyślij listem do Hiszpanii, a w Hiszpanii odbierz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 31 / 0
Limitbreaker pisze:
Wyślij listem do Hiszpanii, a w Hiszpanii odbierz.
Myślałem, że to tylko mój pomysł na wakacje z dowolnymi narkotykami :D
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 416 / 18 / 0
Jak już będziesz w Hiszpani, to lepiej sobie koks ogarnij. Uwierz, że powinno być banalnie łatwo ogarnąć Coco, a zabawa w porównianiu do 3mmc o 10 wymiarów lepsza ;)
  • 492 / 16 / 25
W Hiszpani ja za pół grama koki zapłaciłem około 25 euro. Czyli tyle ile u nas średnio trzy gramy trójki. koks wypierdala 10x bardziej niż trójka. Rozwiąż równanie i otrzymasz odpowiedź.
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 1079 / 126 / 3
Pomyślą że to wąglik jebną Cie na ziemie skują i zanim wypuszczą minie pare tyg. Co wy mata w głowie?
  • 46 / / 0
i co wzielas samolotem ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.