Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12436 / 2419 / 0
Hejji pisze:
ale nie rozumiem też jaki problem jest ze specjalistami od uzależnień?
Ano taki, że owi specjaliści zazwyczaj odsyłają na detoks / ośrodka. Jedyne, co udało mi się dostać od takiej specjalistki (byłem na strasznym skręcie), to hydroksyzyna : (
  • 218 / 4 / 48
Ale rozumiem, że u prywatnego specjalisty byłeś?

Wydaje mi się, że po prostu źle trafiłeś.
Obca grzanka.
  • 205 / / 0
Generalnie dość niechętnie lekarze wypisują ten bunondol z tego co widzę. Mam za sobą dwie rozmowy z prywaciarzami sprzed kilku minut i niestety pusto.
Bania goni banie:P
  • 12436 / 2419 / 0
@UP - miałeś pecha, lub nie potrafisz dobrze zagadać. Zapłaciłeś wg za wizytę i wyszedłeś bez kwitka? : )
  • 205 / / 0
Telefoniczny wywiad to był. Jeśli nie mam ugadanej/pewnej sprawy to nie płacę.
Bania goni banie:P
  • 12436 / 2419 / 0
Panie - robisz tak:
- szukasz psychiatry, któremu płaci się do ręki po wizycie (czasem płaci się w recepcji, przed wejściem)
- idziesz do niego / niej i opowiadasz swoją historię - o latach walki z nałogiem itp. itd. Chciałeś wejść na program, ale akurat nie było miejsc. Co trzecie zdanie ma brzmieć "ja już nie mam siły, chcę z tym skończyć, ale to silniejsze ode mnie".
- Oczywiście dodajesz, że wcześniej z pół roku brałeś bunondol i nic poza tym. Skończył się i znów zacząłeś ćpać.
- Moim zdaniem nie ma bata, żeby nie wypisał.
- Jeżeli jednak nie wypisze, mówisz, że nie otrzymałeś pomocy, w związku z czym zapłata się nie należy.

Osobiście brałem regularnie od 3 różnych lekarzy (w tym rodzinny) i nigdy nie było problemu.
  • 274 / 3 / 0
W monarze na św katarzyny w krk daja od ręki jak powiesz że masz problem najpierw dostajesz paczke na tydzien potem na 2 potem coraz więcej i zwiększają dawki
ja po 10 minutowej rozmowe z psychiatrą w monarze tam dostałem za 1 razem paczke bunadolu 0,4mg i kazała mi jeść 3-5 dziennie potem dawka się zwiększa ogólnie już przy rejestracji proponowano mi to tak więc niema żadnego problemu jak bieżesz opio i powiesz że chcesz przestać ale boisz się skręty. przy drugiej wizycie powiesz ze masz kiepskie samo poczucie i dostaniesz benzo albo ssri co tam wolisz
  • 1678 / 265 / 0
No ale na Św. Katarzyny w Krakowie trzeba się zapisać na program chyba? Byłem tam kilka tygodni, nie chcieli mi wydać od razu - musiałem badania zrobić.
Największy przegryw na forum
  • 1800 / 19 / 0
Witam, to ja zdbyłem 5 opakowań B 0,4 mg i teraz mam zamiar to redukować.
Ciekawe, że musiałem zapłacić pełną, cenę -psychiatra prywatny powiedział, że zniżka jest tylko dla chorych na przewlekłe bóle.
Za 5 opakowań zapłaciłem ok 176 zł + 100 dla prywatnego dilera. Drogo ale nic. Warto było zapłacić by poczuć się normalnie, poczuć radość czy jak to się nazywało -już zapomniałem.

Teraz potrzebowałbym jakąś rozpiskę jak to redukować by w końcu się uwolnić.
Dzisiaj rano szybko pojechałem do apteki roztrzęsiony i rozjebany a za 10 minut jechałem na luzaku zimny łokieć heh, żartuje.

Ma ktoś jakąś rozpiskę?
  • 12436 / 2419 / 0
Nie chce mi się wierzyć, że na św. katarzyny dają od ręki bunondol. Zasada jest taka, że wpierw detoks, a potem można rozmawiać o buprze.

@userd - ja dostawałem na 30% (ale tylko dlatego, że lekarze nie wpisywali odpłatności na rc, co równało się ze zniżką).
Rozpiskę sobie możesz sam zrobić, jak już będziesz wiedział, ile, i jak często potrzebujesz brać. Generalnie polecam na początku brać mniej (przez pierwsze 4-5 dni), potem dołożyć - moim zdaniem nie ma sensu przekraczać 4mg na dobę (2,8-3,2mg to wg. mnie optymalna dawka). Redukcja i odstawienie to kwestia indywidualna.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".