Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12503 / 2425 / 0
Hejji pisze:
ale nie rozumiem też jaki problem jest ze specjalistami od uzależnień?
Ano taki, że owi specjaliści zazwyczaj odsyłają na detoks / ośrodka. Jedyne, co udało mi się dostać od takiej specjalistki (byłem na strasznym skręcie), to hydroksyzyna : (
  • 218 / 4 / 48
Ale rozumiem, że u prywatnego specjalisty byłeś?

Wydaje mi się, że po prostu źle trafiłeś.
Obca grzanka.
  • 205 / / 0
Generalnie dość niechętnie lekarze wypisują ten bunondol z tego co widzę. Mam za sobą dwie rozmowy z prywaciarzami sprzed kilku minut i niestety pusto.
Bania goni banie:P
  • 12503 / 2425 / 0
@UP - miałeś pecha, lub nie potrafisz dobrze zagadać. Zapłaciłeś wg za wizytę i wyszedłeś bez kwitka? : )
  • 205 / / 0
Telefoniczny wywiad to był. Jeśli nie mam ugadanej/pewnej sprawy to nie płacę.
Bania goni banie:P
  • 12503 / 2425 / 0
Panie - robisz tak:
- szukasz psychiatry, któremu płaci się do ręki po wizycie (czasem płaci się w recepcji, przed wejściem)
- idziesz do niego / niej i opowiadasz swoją historię - o latach walki z nałogiem itp. itd. Chciałeś wejść na program, ale akurat nie było miejsc. Co trzecie zdanie ma brzmieć "ja już nie mam siły, chcę z tym skończyć, ale to silniejsze ode mnie".
- Oczywiście dodajesz, że wcześniej z pół roku brałeś bunondol i nic poza tym. Skończył się i znów zacząłeś ćpać.
- Moim zdaniem nie ma bata, żeby nie wypisał.
- Jeżeli jednak nie wypisze, mówisz, że nie otrzymałeś pomocy, w związku z czym zapłata się nie należy.

Osobiście brałem regularnie od 3 różnych lekarzy (w tym rodzinny) i nigdy nie było problemu.
  • 274 / 3 / 0
W monarze na św katarzyny w krk daja od ręki jak powiesz że masz problem najpierw dostajesz paczke na tydzien potem na 2 potem coraz więcej i zwiększają dawki
ja po 10 minutowej rozmowe z psychiatrą w monarze tam dostałem za 1 razem paczke bunadolu 0,4mg i kazała mi jeść 3-5 dziennie potem dawka się zwiększa ogólnie już przy rejestracji proponowano mi to tak więc niema żadnego problemu jak bieżesz opio i powiesz że chcesz przestać ale boisz się skręty. przy drugiej wizycie powiesz ze masz kiepskie samo poczucie i dostaniesz benzo albo ssri co tam wolisz
  • 1680 / 266 / 0
No ale na Św. Katarzyny w Krakowie trzeba się zapisać na program chyba? Byłem tam kilka tygodni, nie chcieli mi wydać od razu - musiałem badania zrobić.
Największy przegryw na forum
  • 1800 / 19 / 0
Witam, to ja zdbyłem 5 opakowań B 0,4 mg i teraz mam zamiar to redukować.
Ciekawe, że musiałem zapłacić pełną, cenę -psychiatra prywatny powiedział, że zniżka jest tylko dla chorych na przewlekłe bóle.
Za 5 opakowań zapłaciłem ok 176 zł + 100 dla prywatnego dilera. Drogo ale nic. Warto było zapłacić by poczuć się normalnie, poczuć radość czy jak to się nazywało -już zapomniałem.

Teraz potrzebowałbym jakąś rozpiskę jak to redukować by w końcu się uwolnić.
Dzisiaj rano szybko pojechałem do apteki roztrzęsiony i rozjebany a za 10 minut jechałem na luzaku zimny łokieć heh, żartuje.

Ma ktoś jakąś rozpiskę?
  • 12503 / 2425 / 0
Nie chce mi się wierzyć, że na św. katarzyny dają od ręki bunondol. Zasada jest taka, że wpierw detoks, a potem można rozmawiać o buprze.

@userd - ja dostawałem na 30% (ale tylko dlatego, że lekarze nie wpisywali odpłatności na rc, co równało się ze zniżką).
Rozpiskę sobie możesz sam zrobić, jak już będziesz wiedział, ile, i jak często potrzebujesz brać. Generalnie polecam na początku brać mniej (przez pierwsze 4-5 dni), potem dołożyć - moim zdaniem nie ma sensu przekraczać 4mg na dobę (2,8-3,2mg to wg. mnie optymalna dawka). Redukcja i odstawienie to kwestia indywidualna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.