Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
Sorry że powtarzam jeżeli było.
Dlaczego przy niskim libido i zaburzeniach wzwodu dostaje erekcji po wzięciu 10mg fluo?

(Dodam, ze jestem uzalezniony kilka lat od stymulantów dodających kopa dopamino-noradrelinowego i cierpie przez to na bezsenność)
  • 3959 / 148 / 0
po czym sa wieksze problemy ze snem, po sertralinie czy fluoksetynie? czy m0ze przy tych 2 lekach sa podobne problemy z zasypianiem?
niedojebanie genetyczne
  • 1599 / 47 / 0
Biorę fluoksetynę na odstawianie benzodiazepin, na początku zamiast fluoksetyny brałem doxepin i też występowała anhedonia, może po fluoksetynie na jakiś czas znikła, ale potem znowu powróciła tej fluoksetyny biorę obecnie 20 mg / doba i mam pytanie jeśli zakładając, że anhedonię wywołała fluoksetyna to po jakim czasie po odstawieniu fluoksetyny anhedonia przejdzie bo słyszałem, że fluoksetyna działa jeszcze przez jakiś czas po odstawieniu.
  • 226 / 35 / 0
Ja bralem fluo przez 6~miechow jakis rok temu i nie znikla do tej pory[ale od poczatku zmagam sie z tym problemem]. Dorzuc do tego mirtazapine/mianseryne - bardzo czesto stosuje sie taki mix by zapobiec ubokom ze strony SSRI[zarowno seksualnym jak i wlasnie anhedonii/apatii], a dodatkowo zwiekszyc efekt terapeutyczny
  • 258 / 16 / 0
Siema, jak działa na was fluoksetyna, pobudza coś do działania, chce się żyć, brałem już Ssri(paroksetyne, escitoplarm, ale zamulały czy fluo ma lepsze działanie??
  • 282 / 2 / 0
patryk29 z nerwicy COM?? fluo jak każde ssri zamula :)
  • 258 / 16 / 0
Tak to ja :), Ponoć fluo nie zamula %-D
  • 258 / 16 / 0
Ja chyba zacznę wpierdalać stymulanty w niskich dawkach, of course - leczniczo %-D
  • 226 / 35 / 0
Fluo moze aktywizowac, zalezy od ludzia. Zalezy w jakim celu chcesz go brac. Jezeli wylacznie aktywizacja, to sa o wiele lepsze pomysly - CRF, NRI czy NaSSa.
  • 282 / 2 / 0
ja wpierdalam bupropion i jest o niebo lepiej . śpię po 6/7 h wstaję o 8 rano :P nie ma zmuły , jest delikatnie lepszy humor , ogólnie to nie czuję że coś łykam ale swoje robi , łykam na czczo i zapijam mocną kawą . nie ma takiego sztucznego działania i wejścia jak SSRI , tylko po cichu robi swoje , dopiero 5 dni ale humor już lepszy , wychodzę na dwór , robię zakupy . nie siedze tylko w domu i nie śpie po 14 godzin . dla mnie sukces. i nie ma żadnych skutków ubocznych.
Dziwie ci się że jeszcze siedzisz na tych gównianych SSRI i zaniżasz dopaminę. ja teraz mam przyjem,ność z oglądania filmu , apatia znika. ze słuchania muzyki mam przyjemność . jest dobrze. chyba niedługo będzie remisja . ale dodatkowo jem klony co jakiś czas ale nie codziennie :) co 3/4 dni .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.