Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
siemanko, wczoraj przylapano mnie na posiadaniu 1g trawy(+lufa z nagarem jak to nazywaja hehe) i juz odsiedzialem na dolku i po przesluchaniu podpisalem ugode ze sie przyznaje itp itd.... dostalem najnizszy wymiar kary: 4 miechy zawieszonej wolnosci i przez ten czas mam 40 godzin pracy spolecznej na miesiac, i o to chodzi ze po chuj mam isc do tej pracy i czy mi cos sie stanie jesli se to oleje(grzywna itp...??)

[nazwa tematu nie związana z treścią, zmieniam - przyp. teoretyk]
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Idź na próbę tam, gdzie cię rzucą (zakład oczyszczania miasta, czy cmentarz podaje jedynie znane mi przykłady, nie wiem gdzie ty masz się stawić) zobacz kto tam kierownikuje popracuj jeden dzień zapytaj się dyskretnie czy nie można załatwić tego za kilka flaszek, może załatwisz sobie... W sumie nie powinienem proponować korupcji...
Dali ci pewnie prace społeczne, bo może jesteś niewypłacalny i wróciłbyś na forum z zapytaniem czy nie można grzywny przekształcić na prace społeczne :-)
Nie dostałeś kuratora?
Jeśli masz (nie wiem czy to jest regułą) to będzie ci przypominał o odpracowaniu, bo to forma odbycia tej kary...
Nie mogę teraz napisać, jakie są konsekwencje nieodpracowania, bo zapomniałem jak będę wiedział to napisze.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: xxx »
no popytalem i prawdopodobnie chodzi o prace w szpitalu.... ponoc dobra najeba i nie trzeba nic robic byle odsiedziec.... ale na chuj mi to.. hehehe dobry pomysl z tymi flaszkami, poprobuje jak juz bede wiedzial, a kuratora jeszcze nie mam ale prawdopodobnie bedzie, w sumie przejebane za gieta takie gowno cieprpiec;PP i pytanie jeszcze: na wakacjach planowalem wyjazd do anglii i tak se chcialem w srodku czerwca wyjebac i do konca lipca posiedziec i czy jak mam ograniczenie wolnosci to moge se dalej spokojnie wyjechac z kraju??
  • 803 / 6 / 0
To musisz odpracować trochę godzinek, żeby kurator nie burzył się i powiedzieć jaka sprawa... Nie wiem jak u ciebie, ale nie jest chyba powiedziane, że wszystkie godziny masz odpracować w jednym miesiącu/tygodniu... Tylko nie wiem czy w zimie będzie ci się chciało szpital odśnieżać hehe

btw.
40 godzinek? tydzień pracy.. z pielęgniarkami sobie pobajerujesz.. nie to co 150h przy koszeniu trawy %-D
Zresztą, kto co lubi i ile ma motywacji w sobie...
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Hmm, praca w szpitalu? Czemu nie, siedzenie kilka godzin dziennie w największej dragowni mogłoby stworzyć ciekawe możliwości. :-D
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: xxx »
heheh nie ja to lekow nie uzywam raczej w celach rekreacyjnych:PP chociaz jak by byla okazja to by mozna bylo cos podjebac:PP

"40 godzinek? tydzień pracy.. z pielęgniarkami sobie pobajerujesz.. nie to co 150h przy koszeniu trawy
Zresztą, kto co lubi i ile ma motywacji w sobie..."

40 godzinek na miesiac przez 4 miechy to jest 160h.... i robota polega mniej wiecej na tym, ze z rana trzeba naginac do sklepu po flache rozjebac ja i sie walesac przez caly dzien i robic cos typu wyrywanie roslinek ktore rosna pomiedzy kostka brukowa i sie opierdalac... a jesli bym pogadal z sedzia ze mam szkole itp to jaka szansa by byla ze mi zmniejsza wyrok, zeby chociaz o polowe tych godzin.... i jakich argumentow jeszcze uzyc??

bo te 40 godzin przez 4 miechy to tylko prokurator zaproponowal... sad moze sie przychylic do tej opinii albo jeszcze dojebac cos od siebie...
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arahael »
konsekwencja niewyrobienia tych godzin co masz w czasie wiaze sie z tym ze kurator wystepuje z wnioskiem o odwiesznie zawiasow (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) i idziesz garowac. nawet jesli masz te 40 godzin na miesiac przez 4 miesiace to MUSISZ wyrobic sie z 160 godzin w ciagu tych czterech miesiecy. Mozesz robic w jednym miesiacu np 50 a w drugim 30 w trzecim 60 a w czwartym 20.

i mozesz byc tego raczej pewny ze kurator nie pozwoli na wyjazd jesli nie masz spelnionych postanowien z wyroku , czyli w tym przypadku prac spolecznych

pozdrawiam Arahael
Uwaga! Użytkownik arahael nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SweetVanilla »
hehe a ja ostatnio dostalam mandacik 100zl za picie w miejscu publicznym (ledwo co zdazylam piwo otworzyc , taki niefart poprostu) hmm w sumie dobrze ze tylko mandat bo nie mam jeszcze 18 lat, mogli sie dojebac. Ale wracajac do sedna jak nie zaplace mandatu , bo termin juz minal to zapewne kaza mi odrabiac ;/ bo komornik to raczej nic oprocz skarpetek mi nie zabierze ;)
Slyszałeś ? Spadające gwiazdy są dobrą wróżbą, więc wypowiedz życzenie, kiedy patrzysz w lustro...
  • 803 / 6 / 0
SweetVanilla pisze:
hehe a ja ostatnio dostalam mandacik 100zl za picie w miejscu publicznym (ledwo co zdazylam piwo otworzyc , taki niefart poprostu) hmm w sumie dobrze ze tylko mandat bo nie mam jeszcze 18 lat, mogli sie dojebac. Ale wracajac do sedna jak nie zaplace mandatu , bo termin juz minal to zapewne kaza mi odrabiac ;/ bo komornik to raczej nic oprocz skarpetek mi nie zabierze ;)
Jeśli nie masz 18tu lat, to komornik skarpetek Ci nie zabierze, tylko przyssa się do wypłaty rodziców, bo pewnie jeszcze jesteś na ich utrzymaniu, prawda?
Lepiej zapłać/powiadom rodziców o mandacie, chyba że lubią niespodzianki ;-)
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SweetVanilla »
FAK chyba juz za pozno na zaplate mialam tylko tydzien a od calego incydentu minal juz na luzie z miesiac =) ciekawe kiedy sie upomna chamy ... w kazdym razie mamusia bedzie placic , powiadomie ja jak tylko zobacze ze ma dobry dzien ... HWDP tak na marginesie
Slyszałeś ? Spadające gwiazdy są dobrą wróżbą, więc wypowiedz życzenie, kiedy patrzysz w lustro...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.