Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 189 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: jst »
TenTyp pisze:
Widzieliscie kiedyś policjantów w normalny biały dzień z psem niuchaczem na mieście?
widzieliście. w wawie w metrze non stop chodzą z psami. a czy to był niuchacz czy nie to ja z wyglądu rozpoznać nie umiem :p
Uwaga! Użytkownik jst nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: UNOY »
dodam że mi właśnie chodziło w szczególności o podróżowanie kolejką miejską, pociągiem, metrem. bo w autobusie czy tramwaju nigdy nie widziałem psiarni z psami. na ulicy zawsze można przejść na drugą mańkę, ale jak zobaczę w pociągu zbliżający się patrol, a do stacji będzie spory kawałek to adrenalinka skoczy...
It never got weird enough for me.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
jst pisze:
TenTyp pisze:
Widzieliscie kiedyś policjantów w normalny biały dzień z psem niuchaczem na mieście?
widzieliście. w wawie w metrze non stop chodzą z psami. a czy to był niuchacz czy nie to ja z wyglądu rozpoznać nie umiem ]

Nie zawsze to narkopies jest ;-)
nie wszystkie sa wyszkolone do szukania dragow.. tak mi sie wydaje, raz miaem akcje z psem psem hau hau i nic nie wyniuchal :-p
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
To przedstawmy sprawe inaczej, niuchacze to jest mały procent wszystkich psow w policji. Kiedyś w necie znalazłem ile psów niuchaczy przypada na woj. WLKP. Nie pamiętam ile ale jezeli nawet była to liczba to miała jedynke z przodu i dwie cyfry. Na ulicach chodza z psami-obrońcami zazwyczaj
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2007 przez TenTyp, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Po raz kolejny Ten Typ dobrze mówi. Szanse są znikome aby na ulica spotkać psiaka od nalotów.
Naprawdę jest ich mało. Nie ma co popadać w paranoje widząc wilczurka z patrolem.
I'm broken.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
O ile mi też wiadomo taki piesek niuchacz nie niucha 24/h na dobe, ale na komende. Komendy wydawane sa we wmiare uzasadnionych podejrzeniach, nie ze pały wyjdą na rynek w pozku i gadają psu zeby szukał. Bardziej obawiałbym się przeszukania na mieście. Z drugiej strony takie prowadzanie psa obronnego mozna wykorzystać bardzo ładnie do znajdowania dragów, wystarczy popatrzeć na reakcje ludzi. Metody policyjne są miejscami tak proste, ze trudno je odgadnąć. A z materiałem po miescie to dobrze chodzić mając skrytke w ciuchach, najlepiej samemu zmajstrowana. Na komendach czaja juz skrytki mass'a czy rydel house'a (swoją droga widzieliscie nowa linie spodni Mass? Nowa skrytka jest, mniejsza od starych kieszonek wewnętrznych ale równie przydatna :D
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 26 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: czasmija »
do skasowania
edytuje dla świętego spokoju i czystego sumienia.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2007 przez czasmija, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik czasmija nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Takie skrytki sa dobre, ale po kiego H*** o tym mowic glosno? Kazdy ma swoje i czesto przy trzepaniu udaje sie. Inwigilacja jest wcheszobecna, a w internecie to juz w ogole. Tak wiec mysle, ze lepiej edytowac i skasowac odpowiedzi na niektore posty. Zreszta zdecydujcie sami.

@Night, spoko, nie o to mi chodzi:). Apeluje tylko do rozsadku niektorych dla dobra ogolu.

[Kto będzie chciał, ten skasuje (wyedytuje). Trudno żebyśmy cenzurowali forum ;] - przyp. night]
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2007 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 762 / 6 / 0
czy ten wątek nie powinien się czasem znaleźć w innym dziale?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Nie sądzę... :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.