Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Mi na początku wystarczała jedna szósta grama ekstraktu x5, obecnie odlatuję na jednej ósmej wymieszanej z podobną ilością suszu. Nie wiem, skąd ta odwrotna tolerancja, ale jak dla mnie bomba - taniej, szybciej, mocniej ^^
Dla porównania, byłem świadkiem jak kumpel wypalił ze trzy razy tyle, co potrzeba mi i miał tylko lekkie zaburzenia postrzegania świata ("Jakbym patrzył na świat w lustrze" - tak mówił) - ja po tej dawce chyba bym stracił przytomność.
Potwierdza się reguła, że każdy inaczej reaguje na salvinorin.
ja po tej dawce chyba bym stracił przytomność.
Potwierdza się reguła, że każdy inaczej reaguje na salvinorin.
zrodlo: Salvia Divinorum FAQ http://sagewisdom.org/faq.html
nie wazne ile spalisz(oczywiscie nie ponizej 1/3g), nie wazne ile razy paliles(jesli juz raz cię złapało oczywiscie)
Ważne jak się do tego nastawiłeś i z kim to robisz. Koleś palił kilka razy, wzielo go, potem palil znowu kilka razy ale z dziwnymi ludzmi i nic, ostatnio spalil ze mna tylko 3 buchy suszu(wyszlo 9 buchow z cybucha a wbity byl gram wiec na prawde malo)!!! i miłych lotów życzy driud było :D
Co do własnych doswiadczen to gdy cos mnie trapilo nie potrafilem poplynac z salvia, a gdy jestes wyluzowany i wiesz ze do okola sami swoi wystarczy mi niecale pol grama i miłych lotów życzy driud :) ale teraz bede robil ekxtrakt bo uczucie palenia nie jest zbyt mile, jak to okresil ostatnio kumpel gdy juz go kleplo "to jest jakby ktos ci sandałem orbitalnym walnał w ryj"
dosis facit venenum
dosis facit venenum
Czy to jak długo trzyma się dym w płucach ma znaczenie??
Potrafiłem i potrafię bez problemu utrzymać dymek gandziowy w płucach przez 2 minuty...pisze się o trzymaniu dymu SD najlepiej okolo 30 sekund,wniosek z tego że im dluzej tym lepiej <_<
Ps. kiedys kumpel przy paleniu jakiegos sqnka mial taka faze ze zapmniał chłopak oddychac i zaczał sie dusic...ale to byly poczatki palenia...
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.