Ja odczułem mocno odczuwalną poprawę działania głowy jak zacząłem jeść codziennie jajka na śniadanie.
Warto wspomniec, że już jedno jajko (a wlasciwie żółtko) pokrywa zapotrzebowanie na witaminy i minerały w 100% na dzień. 3 jajka dziennie to jest takie mocne optimum, żeby być ponad standard.
PS. Na początku każdy ma takie zamotanie jak po DXM, czy tylko ja?
Tak, jak adaptujesz sie do ketozy mozesz odczuwac skoki pewnosci siebie, dobre samopoczucie czy jak to okreslasz 'ketonowe pierdolniecie'.
"Jak myślisz że ludzie przed era neolityczna się odżywiali? Przecież homo sapiens sapiens wyewoluowal na ketonach. "
Dobra, wrzuć jakieś linki do jakichś chociaż dywagacji naukowych na ten temat, bo o dowodach to chyba mogę zapomnieć.
https://en.wikipedia.org/wiki/Low-carbo ... Prehistory
Biedne 2000kcal * 20% = 400kcal = 100g węgli dziennie przy dosyć ostrożnym szacowaniu.
Czy to już jest dieta ketogeniczna?
Uważasz że dieta ketogeniczna była kiedykolwiek naturalną dietą ludzką?
Byłem kiedyś na podobnej diecie, przy czym <50g węgli, ale stopień skomplikowania życia jest jak dla mnie o wiele zbyt duży.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.