Ja odczułem mocno odczuwalną poprawę działania głowy jak zacząłem jeść codziennie jajka na śniadanie.
Warto wspomniec, że już jedno jajko (a wlasciwie żółtko) pokrywa zapotrzebowanie na witaminy i minerały w 100% na dzień. 3 jajka dziennie to jest takie mocne optimum, żeby być ponad standard.
PS. Na początku każdy ma takie zamotanie jak po DXM, czy tylko ja?
Tak, jak adaptujesz sie do ketozy mozesz odczuwac skoki pewnosci siebie, dobre samopoczucie czy jak to okreslasz 'ketonowe pierdolniecie'.
"Jak myślisz że ludzie przed era neolityczna się odżywiali? Przecież homo sapiens sapiens wyewoluowal na ketonach. "
Dobra, wrzuć jakieś linki do jakichś chociaż dywagacji naukowych na ten temat, bo o dowodach to chyba mogę zapomnieć.
https://en.wikipedia.org/wiki/Low-carbo ... Prehistory
Biedne 2000kcal * 20% = 400kcal = 100g węgli dziennie przy dosyć ostrożnym szacowaniu.
Czy to już jest dieta ketogeniczna?
Uważasz że dieta ketogeniczna była kiedykolwiek naturalną dietą ludzką?
Byłem kiedyś na podobnej diecie, przy czym <50g węgli, ale stopień skomplikowania życia jest jak dla mnie o wiele zbyt duży.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.