Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 93 / 1 / 0
tylko i wylacznie starazolin. tanie i skuteczne. niejeden raz mi uratowaly dupsko, kiedy mialem prowadzic fure, a galy czerwone (zawsze mi siada na oczy). po 2 kropelki na oko i za 10 minut wygladam jak oaza trzezwosci. polecam.
Uwaga! Użytkownik polityk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 4 / 0
W moim plecaku zawsze strazolin :)
  • 1203 / 21 / 0
Tak, potwierdzam - tylko Starazolin :D
Betadrin kiedyś też używałem ale zawsze na następny dzień bolały mnie gały.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 279 / 56 / 0
Starazolin kozaczek, zawsze pomagał, ale jak były już bardzo zajebane oczy to jednak nie był w stanie przywrócic ich wygladu do stanu sprzed palenia :P
Ale jak sie czesto pali to nawet oczy juz sie nie robia takie zajebane, przynajmniej u mnie
  • 88 / 1 / 0
U mnie po zastosowaniu starazolinu oczy były normalne lecz czułem się jakby szybciej bomba odchodziła
  • 1203 / 21 / 0
Coś w tym jest, po jaraniu jak zakropi się oczy to bania jakby trochę schodzi ;) No ale cóż, czasem trzeba.

Ja mam pytanie, jakie krople stosujecie na dzień następny po paleniu, żeby nawilżyć gały?
  • 319 / 8 / 0
Tych samych co m4t3k1, imo najlepsze do prawie wszystkiego. Starazolin Hydro Balance się chyba nazywają.
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 1203 / 21 / 0
Nie no, nie zrozumieliśmy się Stary ;-)
Chodzi mi o to, że podczas palenia używam z reguły kropelek Starazolin (skład: Tetryzolini HCl - to samo co Visine Classic) żeby zniwelować efekt czerwonych gał po paleniu.
Ale jak ich tak sobie poużywam 2-3 razy wieczorem podczas bakania to nad ranem mam oczy dość mocno wysuszone; pytałem o krople, które nawilżą mi oczy po tamtych heh ;)
  • 319 / 8 / 0
Wysuszone oczy od kropli nawilżających ? Aż tak porobiony chyba nie jestem o.O
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 63 / 2 / 0
Visine Classic sprawdzają sie znakomicie na przekrwione oczy od zawsze, betadriny tez probowalem, ale wystarcza visinki bez recepty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.