Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Od 2 dni biore homeopatyczne tabletki na uspokojenie. Przy 1 dniu zażywania czułem się trochę jak mała dziewczynka, wszystko mnie wzruszało i czułem sie spokojnie. Dziś zaś czuje sie pierwszy raz od początku choroby nerwowo i lekko drgają mi mięśnie. Jedyne co mi przyszło do głowy to, że ten stres wychodzi ze mnie ale wątpie. Spotkaliście się już z takim czymś czy moje życie to już kompletny paradoks, bo nie wyczytałem nigdzie żeby ktoś zaczął być po uspokajających nerwowy?
  • 2372 / 56 / 0
Homeopatia to leczenie na granicy palcebo. Szczególnie z tabletek. Jak chcesz się lećzyć nie stricte farmakologicznie, to polecam te zioła ze sklepy zielarskiego:
- rumianek
- zielona herbata
- waleriana
- chmiel
- lawenda
- chmiel.
Rób napar z tych ziół. Zalej gorącą wodą, ale nie wrzątkiem, przykryj na parę minut i potem pij. Do tego jakiś ruch fizyczny: bieganie, piłka nożna, cokolwiek. Za dużo sobie wkręcasz. Zacznij też się dobrze odżywiać: jajka, warzywa, owoce. Tak by the way: za bardzo się nakręcasz i stąd całe te negatywne efekty. Do tego polecam ćwiczenia oddchania prawdidowego. Obczaj sobie w Googlach ćwiczenia oddechowego z tekstem, bo oddech jest podstawą. :) Kiedy poczujesz więź z powietrzem, zacznij dalej nad sobą pracować, bo widzę, że grzyby i inne u Ciebie zaindukowały niezbyt przyjemny stan. To jest do pokonania.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 25 / / 0
chrisq pisze:
Od 2 dni biore homeopatyczne tabletki na uspokojenie... ...nerwowo i lekko drgają mi mięśnie
A o magnezie pamiętasz? Jak nie to zażywaj i to w dużych ilościach! Przejdzie Ci. Wszystkie choroby nerwowe przechodzą.

Acha tylko nie pomyl z magnesem na lodówce ;) Dokładnie obejrzyj i sprawdź dwa razy, a nuż masz akurat w tym momencie flashbacka i coś pomylisz? ;)
PS Żartuję oczywiście ;)
  • 19 / / 0
hipollek pisze:
.
Pokazywałem lekarzowi dzisiaj te tabletki i nic nie powiedział żebym nie brał choć opowiedziałem mu o tej całej sytuacji. O ziołach słyszałem, że rzeczywiście najlepsze na odtrucia. A co do wkręcania to pewnie dużo od tego zależy choć prowadze aktualnie najbardziej spokojne życie jakie się da. Z tymi objawami to jak z bólem brzucha, pojawiają się same. Dziś leżałem spokojnie i jeden z domowników zaproponował mi kawe, a ja poczułem złość. Potem głaszcze swoje psy i czuję jakbym przed chwilą stoczył z kimś walkę, taki nienaturalny wkurw i roztrzęsienie, po chwili smutek i beznadziejność. Codziennie pojawiają się nowe objawy więc ciężko sobie to uporządkować wszystko. Zresztą ta choroba wyzwala to sama z Ciebie żebyś się bał i sobie wkręcał. Rozumiem, że ciężko komuś to zrozumieć kto tego nie przeżył. Mówię sobie przejdzie Ci będzie dobrze, daj sobie czas i nie pomaga to kompletnie w niczym. Po prostu trzeba to przeczekać i cieszyć się chwilą gdy ataki przechodzą.
Proto pisze:
.
Magnez niestety mi sie skończył, a szkoda, bo byłem dzisiaj w aptece, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że czeka mnie złośliwy dzień.
  • 19 / / 0
Witam ponownie po chwili nieobecnosci. Niestety znowu potrzebuje waszej pomocy. W poprzednim tygodniu dostalem sie 1 raz do psychologa. Po opowiedzenii mu mojej historii stwierdzil, ze to psychoza po grzybach i przepisal mi risperidon czyli lek dla schizofrenikow i podobnych objawach. Moje objawy są typowo nerwicowe: derealizacja, depersonalizacja ktore jakis czas temu wydaje sie minely, depresja, parastezja, lęki, uczucie niepokoju, obsesje co jest ze mna. Przede wszystkim analizuje to non stop i sie tego obawiam co wyklucza choroby psychiczne czyz nie.? Czy moze byc to rzeczywiscie psychoza? Slyszlalem, ze to okropny lek wiec go nie ruszam. Wzialem dzis 1 raz citalopram z nadzieja, ze cos pomoze. Dawalem juz sobie ostatnio nawet rade ale ta niepewnosc i brak pojecia komu zaufac jest przytlaczajacy dla kogos z moimi objawami. Moze psycholog mnie zle zrozumial? Stwierdzil, ze te wachania i natłok mysli + Depersonalizacja to psychoza. Byc moze zbyt panicznie mu to opowiedzialem a moze dlatego ze rozmawialem po niemiecku i gdzies mnie zle zrozumial?
  • 38 / / 0
Po pierwsze, psycholog nie przepisuje żadnych leków.
Po drugie, nie napisałeś jaką dawka risperidonu dostałeś. Jest to dzisiaj lek dość szeroko stosowany, nie tylko w przypadku schizofreni ale również np. jako dodatek do ssri itd. Chociaż u części populacji wywołuje objawy uboczne wykluczające jego stosowanie to nie ma w tym leku nic strasznego. Jego skuteczność w nietypowych zastosowaniach budzi kontrowersje ale to trochę inny temat..
Po trzecie, nie zdiagnozujesz się sam na podstawie wiedzy z internetu, nie ma takiej opcji. Jeśli nie chcesz dalej czekać na poprawę samiopoczucia, a nie zgadzasz się z lekarzem u którego już byłeś to idź do innego. Na pierwszym spotkaniu możesz pominąć fakt brania psychodelików tylko dokładnie opisać swoje obecne objawy. Jeśli diagnoza będzie podobna musisz ją przyjąć do wiadomości. Osobiście nie poszedłbym do psychiatry w innym kraju nie znając biegle języka.
Po czwarte, zamartwianie się swoim stanem psychicznym i wkręcanie sobie różnych rzeczy to bardzo neurotyczne zachowania ale nie wiem skąd pomysł, że wyklucza to choroby psychiczne.
  • 19 / / 0
2mg. Od prawie 2 miesiecy zylem w przekonaniu, ze to choroba nerwów. Nie wiem czy istnieje jakas choroba psychiczna, na ktora sie choruje po zjedzeniu grzybów przypominająca tak bardzo nerwice. Czytam ulotke tego leku i nie widze w nim swoich objawów kompletnie. Używam internetu, ponieważ na każdą błachą konsultacje trzeba czekac czasem tydzien, a cierpie non stop. Jeden z kolegów napisał, że to na pewno nie przez grzyby, psychiatra przepisuje risperidon, a lekarz citalopram wiec nie wiadomo w co uwierzyć co powoduje u mnie pogorszenie stanu.
  • 25 / / 0
Woland pisze:
Po czwarte, zamartwianie się swoim stanem psychicznym i wkręcanie sobie różnych rzeczy to bardzo neurotyczne zachowania ale nie wiem skąd pomysł, że wyklucza to choroby psychiczne.
Jezeli nie ma urojeń ani omamów to raczej nic mu nie jest poważnego. Stany nerwicowe i depresyjne mozna ukryć przed otoczeniem, a choroby psychicznej nie bardzo. Z resztą te objawy są tak typowe, że aż kłuje w oczy.
chrisq pisze:
Wzialem dzis 1 raz citalopram z nadzieja, ze cos pomoze
Źle chrisq źle, citalopram i wszystkie leki na nerwicę tj. przeciwdepresyjne i przeciwlękowe działają dopiero po trzech tygodniach z wyjątkiem neuroleptyków i benzodiazepin. Citalopram musisz brać regularnie przez 3 tygodnie zanim zacznie działać i na początku możesz sie poczuć gorzej nawet zanim sie poprawi. Wszystkie TLPD i SSRI tak działają. Jednorazowe wzięcie nic nie daje, a nawet moze byc szkodliwe. Kontynuuj branie tego leku i czekaj 2-3 tygodnie, wtedy napisz do nas znowu. I nie koncentruj się na objawach hipochondrycznych. To tylko zwykłe lęki, które sam generujesz.
  • 258 / 16 / 0
chrisq pisze:
Witam ponownie po chwili nieobecnosci. Niestety znowu potrzebuje waszej pomocy. W poprzednim tygodniu dostalem sie 1 raz do psychologa. Po opowiedzenii mu mojej historii stwierdzil, ze to psychoza po grzybach i przepisal mi risperidon czyli lek dla schizofrenikow i podobnych objawach. Moje objawy są typowo nerwicowe: derealizacja, depersonalizacja ktore jakis czas temu wydaje sie minely, depresja, parastezja, lęki, uczucie niepokoju, obsesje co jest ze mna. Przede wszystkim analizuje to non stop i sie tego obawiam co wyklucza choroby psychiczne czyz nie.? Czy moze byc to rzeczywiscie psychoza? Slyszlalem, ze to okropny lek wiec go nie ruszam. Wzialem dzis 1 raz citalopram z nadzieja, ze cos pomoze. Dawalem juz sobie ostatnio nawet rade ale ta niepewnosc i brak pojecia komu zaufac jest przytlaczajacy dla kogos z moimi objawami. Moze psycholog mnie zle zrozumial? Stwierdzil, ze te wachania i natłok mysli + Depersonalizacja to psychoza. Byc moze zbyt panicznie mu to opowiedzialem a moze dlatego ze rozmawialem po niemiecku i gdzies mnie zle zrozumial?
Napil sie waleriany kilkadziesiat kropli, jesli objawy mina lub mocno sie zredukuja to nerwica, a nie zadna psychoza, kolega wyzej dobrze napisal nie masz zadnych urojen ani omamów, to z daleka widac ze nerwica, no i jak psycholog wypisal ci leki i czemu nie poszles do polskiego psychiatry :scared:
  • 19 / / 0
U mnie wystarczy odpowiednie podejscie i objawy znikają, ale jeszcze duzo pracy przede mną. Podobno wielu grzybiarzy i kwasowych psychiatrzy wrzucają do worka z psychozą, a te uczucia slabosci mialem juz przed grzybami tylko nie zwracalem na nie uwagi, bo zganialem na to, że za duzo spalilem bądź przeimprezowanie. Dopiero po ktoryms razie grzybów ta granica pękła i przepalilem sobie kabelki i gdybym sie wtedy tego tak nie wystraszył to byc moze juz by midawno przeszlo, ale nerwica juz jest i trzeba ją pokonać. Czy w psychozie wystepują te cale objawy fizyczne spowodowane napieciem? Parastezje, bóle mięśni, mocniejsze bicie serca.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.