Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Jakie są przeciwwskazania do brania MXE?
Myślę, że poruszono ważną kwestię, dlatego postanowiłem zostawić jako oddzielny temat a nie przenosić do wątku ogólnego. Zebrane informacje zostaną przypięte do wątku z podsumowaniem.
| 13 |
Z własnego doświadczenia nie polecam też metokszenia, gdy boimy się wyjść po bułki :D pierwszy raz testowałam MXE właśnie w takim stanie i moja depresja i lęki się pogłębiły, a ja przestałam na to zważać, zaczęłam się "zapętlać".
Cóż, ale akurat psychika to kwestia osobnicza. Spotkałam się z opiniami, że działa też antydepresyjnie; w małych dawkach, które akurat mi najbardziej siadały i zostawiały gdzieś w tle taki cień ;]
methoxetamine. This study suggests that methoxetamine may be associated with similar
renal and lower urinary tract effects to ketamine; however there is no data in humans to
substantiate this. No studies have been published investigating the potential for
neurotoxicity, reproductive toxicity, genotoxicity and carcinogenic potential of methoxetamine
use.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.