Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Jakie są przeciwwskazania do brania MXE?
Myślę, że poruszono ważną kwestię, dlatego postanowiłem zostawić jako oddzielny temat a nie przenosić do wątku ogólnego. Zebrane informacje zostaną przypięte do wątku z podsumowaniem.
| 13 |
Z własnego doświadczenia nie polecam też metokszenia, gdy boimy się wyjść po bułki :D pierwszy raz testowałam MXE właśnie w takim stanie i moja depresja i lęki się pogłębiły, a ja przestałam na to zważać, zaczęłam się "zapętlać".
Cóż, ale akurat psychika to kwestia osobnicza. Spotkałam się z opiniami, że działa też antydepresyjnie; w małych dawkach, które akurat mi najbardziej siadały i zostawiały gdzieś w tle taki cień ;]
methoxetamine. This study suggests that methoxetamine may be associated with similar
renal and lower urinary tract effects to ketamine; however there is no data in humans to
substantiate this. No studies have been published investigating the potential for
neurotoxicity, reproductive toxicity, genotoxicity and carcinogenic potential of methoxetamine
use.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.