Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Jakie są przeciwwskazania do brania MXE?
Myślę, że poruszono ważną kwestię, dlatego postanowiłem zostawić jako oddzielny temat a nie przenosić do wątku ogólnego. Zebrane informacje zostaną przypięte do wątku z podsumowaniem.
| 13 |
Z własnego doświadczenia nie polecam też metokszenia, gdy boimy się wyjść po bułki :D pierwszy raz testowałam MXE właśnie w takim stanie i moja depresja i lęki się pogłębiły, a ja przestałam na to zważać, zaczęłam się "zapętlać".
Cóż, ale akurat psychika to kwestia osobnicza. Spotkałam się z opiniami, że działa też antydepresyjnie; w małych dawkach, które akurat mi najbardziej siadały i zostawiały gdzieś w tle taki cień ;]
methoxetamine. This study suggests that methoxetamine may be associated with similar
renal and lower urinary tract effects to ketamine; however there is no data in humans to
substantiate this. No studies have been published investigating the potential for
neurotoxicity, reproductive toxicity, genotoxicity and carcinogenic potential of methoxetamine
use.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.