Ech, jebać ten flubromazolam, już więcej się na temat tej substancji nie wypowiadam, dziękuję i do zobaczenia w wątkach o innych benzo
Edit: dodatkowo tak się tu naprodukowalem, że wątek o flubro jest tym, w którym mam najwięcej postów... Wstyd
14:00 - pierwszy karton przeżułem i połknąłem - efekt na granicy placebo, odrobinę lepszy humor, poszedłem sobie nawet po ciastka
15:00 - żuję drugi karton - po parunastu minutach czuję takie lekkie wyjebanie, troszeczkę nie trafiałem w klawisze, ale byłem w stanie wyczyścić questa w Tibii i nie paść. Jest w miarę fajnie, czasem łapię lekki wczyt.
16:00 - dzwoni do mnie kumpel, że o 18 idziemy na piwo i pozniej na pizzę. Okej spoko. Typowe benzosowe wyjebanie.
18:00 - dojebałem resztę i wyszedłem. Kupiłem sobie browara i poszliśmy na miejscówkę go wypić. Lajt, gadałem z ziomusiem o duperelach, zapalilismy, wypiliśmy i ruszyliśmy na pizzę.
~19:30 Jestem w pizzerii, zjadłem całą pizzę mimo, że zawsze zostawiam kawałek, bo jest naprawdę spora. PAMIĘĆ OUT.
z pizzerii wyszlismy kolo 21? nie wiem, bo od wypicia browara łapałem zaniki pamięci
gdzieś 22 byłem w domu, podłączyłem telefn do ładowania, położyłem się z laptopem i mnie wycięło. Budzę się koło 10, w ciuchach przykryty kocem, matka wpada do pokoju "no to powiedz co tam się wczoraj stało". Podobno wyglądałem fest najebany ale nie śmierdziałem alkoholem a na próbę obudzenia mnie zareagowałem "ja gram, nie chce mi się spać"
także potwierdzam, dawka rzędu 1mg zwala z nóg, dobrze, że nie zasnąłem gdzieś po drodze na ławce, aczkolwiek drogi do domu zupełnie nie pamiętam
Różni się tym, że nie trwa 1.5-3 godzin tylko dluzej. No i, moim zdaniem, jest wyższej jakości niż zajebczy sen na gieblu.
Powyżej 0,5 już zaczyna bujać.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.