Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 104 / 0
Siłę potencjału uzależniającego można ocenić po iluś tam razach i z perspektywy czasu. Tramiec dobrze się komponuje z kodeiną, a tą lubisz, więc kto Cię wie. Nie żebym Ci życzył tylko radzę uważać na pochopne diecezje bo znak krzyża na drogę może nie wystarczyć
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 202 / 3 / 0
Dzisiaj wzięłam poltram (kapsułki 50mg) w ilości 200mg i bardzo mi się spodobał efekt. Lekkie ciepło, spokój, ale też nieco stymulacji (tak mi się zdaje, chciało mi się sprzątać : D). Teraz dorzuciłam 50 mg + 150mg kodeiny i jest bardzo miło... Ciekawy efekt. Bardzo podoba mi się ten rodzaj fazy, bo choć jestem w opio ponad rok, to kodeina nadal (nawet w ilości 300mg, PST jadę jakoś 2 razy w tygodniu) działa za mocno, jakby zbyt gwałtownie. W przypadku poltramu jest łagodniej i lepiej.
"Z przemodlenia, z przeomdlenia senny,
w parku płakałem szeptanymi słowy."
  • 284 / / 0
Tram w połączeniu z kodą nigdy nie zawodzi. Tylko uważaj, żeby nie przekraczać dawek 300-400mg lub zabezpieczyć się klonem lub jakimś innym benzo, bo tramcio może zaskoczyć telepawkami ;-) A uwierz mi, że chodzenie przez tydzień z rozjebaną facjatą i tłumaczenie każdemu z osobna, że to co widzi nie jest efektem otrzymania tzw wpierdolu, acz tylko i wyłącznie nieszczęśliwym wypadkiem nie jest niczym przyjemnym %-D
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 3 / 0
Wiem, staram się podchodzić rozsądnie do narkotyków i czytałam o napadach, więc zaczęłam od dawki 200mg, na pewno nie będę przekraczała 300mg.

Moja przygoda będzie dość krótka, bo mam jedno opakowanie a na więcej się nie zapowiada. I w ogóle planuję zostać przy PST, bo, jak pisałam, kodeina działa na mnie zbyt gwałtownie (+wymioty, a przy maku ich nie mam w ogóle), a do tramadolu dostępu mieć nie będę, no i mak daje bardziej "spokojne" oraz dłuższe uwalenie (przy czym trampek przypomina mi bardzo PST)
"Z przemodlenia, z przeomdlenia senny,
w parku płakałem szeptanymi słowy."
  • 858 / 50 / 0
Czytam ten wątek już dłuższą chwilę, ale zadam pytanie to może dowiem się, zanim doczytam te 50 stron ;)

Ile na 1 raz zakładając, ze:
- 3 tygodnie temu skonczylem jesc sertraline
- 450mg kodeiny brane co 2-3 dzien przez ostatnie 2 miesiace, ale nie robi mnie, przy 600 też nie ma juz ciepełka jakie bylo kiedyś., teraz 5 dni przerwy od kodeiny

Mam zielono-zolte kapsulki 50tki, walic w kapsulkach czy wysypac ze srodka?
  • 169 / 1 / 0
Czy połączenie 2x Tramal 100 z 3x Zaldiar (37,5+325) (łącznie mamy 312,5mg tramca i 975mg apapu) bedzie dobre na 1szy raz z trampkiem?

Jak wypada łączenie z Piracetamem (moja dawka dzienna 2400mg) i karbamazepiną (niecodziennie po 400mg)?
  • 2652 / 386 / 0
Exagon pisze:
Czy połączenie 2x Tramal 100 z 3x Zaldiar (37,5+325) (łącznie mamy 312,5mg tramca i 975mg apapu) bedzie dobre na 1szy raz z trampkiem?
Tak.
Jak wypada łączenie z Piracetamem (moja dawka dzienna 2400mg) i karbamazepiną (niecodziennie po 400mg)?
Z piracetamem nie ma interakcji (choć niektórzy twierdzą, że wzmacnia), natomiast karbamazepina osłabia jego działanie, ponieważ jest induktorem enzymatycznym. Może również dojść do obniżenia progu drgawkowego, poprzez zwiększenie stężenia tramadolu w osoczu, tak więc trzeba tutaj uważać przy wyższych dawkach i zabezpieczać się benzo.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 169 / 1 / 0
W sumie minęły prawie 3h od podania i nic nie czuje. doloze jeszcze 4 tabsy zaldiaru chyba..
Wplywa na to tolerka na kodeine?
  • 101 / 3 / 0
Między kodą, a trampkiem jest tolerancja krzyżowa.
  • Fakers gonna fake
  • 2 / / 0
muszę być cholernie podatny na tramal, ważę 100kg i 150 mg Tramalu retard niepokruszonego daje mi niezłą banię i to na dlugi czas, tylko wszystko mnie swędzi. raz po 5 czy 6 godzinach dorzuciłem sobie tabsa 100 mg tylko już nie retard i aż się przestraszyłem tak mnie siekło. nigdy wcześniej nie bralem niczego takiego
ODPOWIEDZ
Newsy
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.