Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 135 / / 0
@gynoid teraz już mi nic nie wypada, ale miałam anemie + słabe geny po ojcu (młodo zaczął łysieć) przez co był okres, że włosy mi wychodziły garściami. Podczas czesania pełno ich było na szczotce, umywalce, podłodze, ubraniu. Byłam przerażona, mama w stresie proponowała mi obcięcie na bardzo krótko w celu wzmocnienia. Odkąd zaczęłam jeść skrzyp, taki najzwyklejszy w tabletkach wszytko minęło, ale jak przestaję, zaczyna się od nowa, może z mniejszymi skutkami. a tak normalnie to włosy mam mocne, może nie za grube, ale się wystarczająco zregenerowały, nic mi już nie wypada. A jedwab stosowałam na rozdwajające końcówki i też pomogło.

O i czasem jak czuję skurcze, szczególnie w nodze, zjem z 3 razy magnez i mija. Szczególnie po ostrym popiciu mnie łapią
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Ale wiesz, takie rzeczy nie zaszkodzą, a pomogą w razie czego ;-) Przedwczesne łysienie (skronie i czubek głowy) to wynik nadmiaru testosteronu (chyba dlatego się mówi, że faceci, którzy za dużo myślą o seksie - łysieją ;-) ).
I zmień szampon na ten Radical albo Seboradin (po nich włosy są trochę szorstkie, ale nakładasz na nie jedwab i jest git; te wszystkie Elseeve, Dove, srove zawierają jakiś szit, sylikon, oblepiający włosy - niby są dzięki temu gładsze i lepiej się rozczesują, ale przez to są nadmiernie obciążone i mogą wypadać!).

Ostatnio mnie skurcze łapały po Thiocodinie - ten sulfogwajakol wypłukuje magnez czy co?
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 135 / / 0
Oki dzięki za radę, sądze, że skorzystam ;]
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
gynoid pisze:
Ostatnio mnie skurcze łapały po Thiocodinie - ten sulfogwajakol wypłukuje magnez czy co?
niestety sulfo jest moczopędne i dodatkowo powoduje pocenie - a jak z organizmu wypłukuje się wodę to chyba też wypłukują się rożne minerały we krwi.

Ja często łykam różne preparaty witaminowe które za darmo wyciągam z koszy na przeterminowane leki. Teraz łykam skrzyp polny z witaminami + kapivit a+e oraz magnez. Wszystko przeterminowane kilka miesięcy ale wiadomo ze data ważności na lekach to w 90% fikcja. Tylko w przypadku antybiotyków, szczepionek itp. nie wolno bagatelizować daty ważności.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Valof »
Nie radzę magnez + B6 za dużo bo biegunka gwarantowana :) A dokładniej samo B6 w tym robi problem :P

Dlatego nie ufać lekarzom jak twierdza, że nie da się przedawkować magnezu jak przepisują magnez z B6 i potem się dziwimy co nam dolega.
Ja nigdy nie umrę. :heart:
Nie chodzi o to aby być bogatym, ale żeby żyć bogatoj!
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
wszystko sie da przedawkowac
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
Ja , biore skrzyp polny i popularny zestaw witaminek i składników mineralnych , zapuszczam włosy i chce aby były mocniejsze... ale wiecie te papierosy psują wszystko i trudno mi ocenić poprawe.
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
skeeza pisze:
Wpierdalac warzywa i owoca, a nie syntetyki. chyba ze jakies powazne niedobory sa. Sa badania z ktorych wynika ze wpiepszanie antyoksydantow jak Wit. E w postaci sztucznej bardziej szkodzi na dluzsza meta niz pomaga.
Dobra opcja, ale do tgo co kupujemy w sklepie też niezłego syfu ładują. I tu mamy paradoks - chcesz żyć zdrowo i dostarczyc sobie witaminek, a tu przy okazji nafaszerujesz się jakimś syfem jaki ładują w warzywa by ładniej wyglądały. I teraz co lepsze, nabijanie kasy koncernom farmaceutycznym czy producentom warzyw i owoców. I co bardziej szkodzi?

Osobiście łykam tylko magnez z witamina b6 i potasem. Do tego właśnie owoce + jako taka dieta do tego czasami yerbka. Niestety też kawa i za często alkohol co skutecznie wypłukuje ze mnie te witaminy, minerały itp. Na zime może kupię jakiś zestaw typu centrum. O jestem ciekaw czy jakość tych tańszych zestawów witamin też jest słabsza od tych droższych.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 398 / 28 / 0
Olejcie te vitaminki w tableteczkach, prawie nic sie z nich nie wchłania. Mocz macie ciemny właśnie dlatego bo wszyscy wyszczywacie i obciązacie sobie tylko bebechy. Jak komuś zależy na witaminach to prosze jesc duzo owocow, warzyw, fasol i wyciskac soki. Regularność to klucz do sukcesu.
  • 168 / 11 / 0
Gdzies czytalem, ze w obecnych wazywach jest duzo mniej witamin niz w tych 50 lat temu. Sa to dawki rzedu 40-50% w niektorych przypdakach. Pewnie chodzi glownie o warzywa masowki dostepne w supermarketach, ale podejrzewam ze i te zwykle w przydomowym ogrodku maja duzo mnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.