O i czasem jak czuję skurcze, szczególnie w nodze, zjem z 3 razy magnez i mija. Szczególnie po ostrym popiciu mnie łapią
I zmień szampon na ten Radical albo Seboradin (po nich włosy są trochę szorstkie, ale nakładasz na nie jedwab i jest git; te wszystkie Elseeve, Dove, srove zawierają jakiś szit, sylikon, oblepiający włosy - niby są dzięki temu gładsze i lepiej się rozczesują, ale przez to są nadmiernie obciążone i mogą wypadać!).
Ostatnio mnie skurcze łapały po Thiocodinie - ten sulfogwajakol wypłukuje magnez czy co?
gynoid pisze: Ostatnio mnie skurcze łapały po Thiocodinie - ten sulfogwajakol wypłukuje magnez czy co?
Ja często łykam różne preparaty witaminowe które za darmo wyciągam z koszy na przeterminowane leki. Teraz łykam skrzyp polny z witaminami + kapivit a+e oraz magnez. Wszystko przeterminowane kilka miesięcy ale wiadomo ze data ważności na lekach to w 90% fikcja. Tylko w przypadku antybiotyków, szczepionek itp. nie wolno bagatelizować daty ważności.
Dlatego nie ufać lekarzom jak twierdza, że nie da się przedawkować magnezu jak przepisują magnez z B6 i potem się dziwimy co nam dolega.
Nie chodzi o to aby być bogatym, ale żeby żyć bogatoj!
skeeza pisze: Wpierdalac warzywa i owoca, a nie syntetyki. chyba ze jakies powazne niedobory sa. Sa badania z ktorych wynika ze wpiepszanie antyoksydantow jak Wit. E w postaci sztucznej bardziej szkodzi na dluzsza meta niz pomaga.
Osobiście łykam tylko magnez z witamina b6 i potasem. Do tego właśnie owoce + jako taka dieta do tego czasami yerbka. Niestety też kawa i za często alkohol co skutecznie wypłukuje ze mnie te witaminy, minerały itp. Na zime może kupię jakiś zestaw typu centrum. O jestem ciekaw czy jakość tych tańszych zestawów witamin też jest słabsza od tych droższych.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.