Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]
Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)
IMO nie da rady tego zrobić prowizorycznie i zarazem dokładnie. Haha, możesz pójść do castoramy i zważyć na wadzę do śrubek, ma świetną czułość. Nie żartuję. Tylko przypał może być jak ktoś Cię zauważy, ale kana jest przecież legalna ;)
Night Garden pisze:zielona pisze: Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]
Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)
Ale ja tam się nie znam na liczbach, napisałam pierwszą rzecz która przyszła mi do głowy - przyznaję :-)
nie chce oddzielac na oko, bo mam tego duzo i nie wiem ile :)
zielona pisze: Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
No i nie chodzi o proszek tylko o susz kany - jest bardzo drobny, stąd skojarzenie do proszku.
A wagi precyzyjne?(takie jak na allegro po 50pln) Przypadkiem nie waza do takich czesci? Popytaj dilcow ;-)
Micklen pisze: patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
Zrobić wagę nie jest problem, problemem jest zdobycie odważników. A z tego co słyszałem są one dość drogie :/
(Zawsze można zajebać ze szkoły :D)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.