Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]
Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)
IMO nie da rady tego zrobić prowizorycznie i zarazem dokładnie. Haha, możesz pójść do castoramy i zważyć na wadzę do śrubek, ma świetną czułość. Nie żartuję. Tylko przypał może być jak ktoś Cię zauważy, ale kana jest przecież legalna ;)
Night Garden pisze:zielona pisze: Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]
Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)
Ale ja tam się nie znam na liczbach, napisałam pierwszą rzecz która przyszła mi do głowy - przyznaję :-)
nie chce oddzielac na oko, bo mam tego duzo i nie wiem ile :)
zielona pisze: Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
No i nie chodzi o proszek tylko o susz kany - jest bardzo drobny, stąd skojarzenie do proszku.
A wagi precyzyjne?(takie jak na allegro po 50pln) Przypadkiem nie waza do takich czesci? Popytaj dilcow ;-)
Micklen pisze: patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
Zrobić wagę nie jest problem, problemem jest zdobycie odważników. A z tego co słyszałem są one dość drogie :/
(Zawsze można zajebać ze szkoły :D)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.