Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Na pierwszy ogień robię napar z 4g javanica-kolor naparu rudy o nieco gorzkim smaku. Na myśl przychodzi mi smak naparu z krwawnika.
Po wystygnięciu smak daje radę:) Ale napiszę coś więcej o efektach (to chyba ważniejszy temat niż walory smakowe).
Zdecydowanie działa! Choć dawka wydaje się za mała i teraz celowałbym w okolice 7-8g to i tak jest przyjemnie.
Dzień rozpoczołem na pewnym nerwie, poczym siedziałem wkurw...
Teraz? Spore uspokojenie i co najważniejsze ogarnia mnie delikatna euforia, takie miłe, ciepłe łaskotanie w środku:)
Oglądanie demotów sprawa mi sporą przyjemność :-p
Kratom próbowałem daaaawno temu i w sumie mało co z niego pamietam. Co za tym idzie porównać tych roślin nie mogę.
Minęło dopiero kilka minut od wypicia-> czekam na więcej:)
Także narazie daje duży plus javanice.
Dodam jeszcze, że aktualnie nie mam ochoty nic robić tylko siedzieć i słuchac chillującej muzyki. Czuje ociężałość ciałą, ale bardzo przyjemną. Pozatym gdy nawet za coś się wezmę to wykonywanie tej czynności jest bardzo przyjemne. Ale następnym razem uderzam w większa dawkę.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Minęło już parę godzin(oczywiście naparu już nie czuć) ale przyznam, że uspokoiło mi się po rannych nerwach.
Z perspektywy czasu dawka 6-8g powinna być dobra na początek. 10g może być już mocno:)
Z tego co czytałem w necie to włąsnie 10g polecają na początek.
Jak mówię sporo testuje-etno i rc i te 4g już poczułem. Nie za mocno ale było :cheesy:
Dzięki za opis, testuj dalej :P
Zrobie jeszcze 2 testy aby porównać te dwie roślinki.
Fuzja - D5
Po ponownym teście z 7g Javanica stwierdzam, że w tej dawce chyba ona ma ciekawszy potencjał.
Generalnie uderzałbym w dawki 10-15g nawet.
Javanica wydaje się być najbliższa kratomowi.
Wczorajszy test z hirsuta...
Po całym dniu gdzie próbowałem stymulantów, chodziłem po mieszkaniu w całkowitym stresie. Z równowagi potrafił wyprowadzić mnie nawet źle umyty kubek lub wolno leżący talerz w kuchni. Była godzina 11 w nocy a ja myje, sprzątam i wkurzam się na cały świat co coś mi nie pasuje. Generalnie nie mogę spokojnie usiedzieć w miejscu.
Zrobiłem napar z 7g hirsuta...po kwadransie poczułem lekki błogostan, spokój-nie byle jaki ale wewnętrzny gdzie już żadna pierdoła nie mogła mnie wyprowadzić z równowagi. :-)
Właściwie moje problemy (również te większe) okazywały się niczym nie wartym celem, który muszę poprostu rozwiązać. Planowałem to w spokoju.
Czułem dosyć mocno wyczuwalną senność, ale nie na tyle mocną abym odrazu musiał iść spać.
Wydaje mi się, że wraz ze zwiększeniem dawki pojawia się lepsza motywacja i energia.
Oczywiście zasnąłem błogo i spokojnie.
Piję jak troche ostygnie. Z każdym łykiem smakuje lepiej.
Jakbys porownal to do kratomu? Slabsze?
Ja kratom wspominam baaardzo pozytywnie, calkiem niezla euforia z duzym kopem do dzialania.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.