Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Żongler - jak waporyzowałeś bombillą do yerba mate? Może sam bym spróbował.

Bombilla jest później możliwa do wykorzystania ponownego?
  • 31 / 2 / 0
Tak bombila, nadaje sie do ponownego użycia, ale już nie waporyzuje, ostatnio prawie zemdlałem, coś złego się działo...
  • 677 / 1 / 0
chyba dorzucę także Sunifiram do mojej obecnej nootropowej terapii, zdam relację za parę tyg :)
delikatny jestem na zwale.
  • 1 / / 0
Od 4 dni biorę sunifiram w tabletkach po 10mg. Pierwszego dnia wziąłem pół tabletki - nic nie poczułem. Drugiego dnia całą tabletkę - nic. Trzeciego dnia 2 tabletki - nic.
Do tego biorę 500mg choliny bitartrate.
Coś źle robię czy po prostu ten suni w tabletkach to kupa?
  • 31 / 2 / 0
Zrobilem po raz pierwszy od roku 2 tygodniową przerwe od SUNIFIRAMU, napewno nie działa na zasadzie placebo, zauważyłem istotny spadek zdolności intelektualnych ;)

Jakby ktoś chciał więcej informacji ;> PW
  • 4 / / 0
Z tego co wyczytałem o Suni to jest jednym z niewielu leków u których zostało uwzględnione, że poprawiają/odbudowują LTP( suni przywraca 'głębie' impulsu o nawet 90%!). Bardzo ciekawe- do mnie już leci z Ameryki, a cena stosunkowo niedroga ^^
''ruchy,emocje jak i reakcje człowieka mogą być sterowane elektronicznie[...]''Człowiek,jak robot, może być sterowany przez naciśnięcie odpowiedniego guzika'' ~Delgado
  • 31 / 2 / 0
Co to jest LTP?
  • 6 / / 0
Ktoś mi niedawno polecił sunifiram, zamówiłem u dwóch dostawców. Z UK tabletki po 10mg z USA proszek.
Jeśli chodzi o leki nootropowe to jestem czysty od ponad 2 lat. Wcześniej brałem piracetam przez około ~1,5 miesiąca - brak większych zmian oraz noopept przez 2 dni (miałem ogromne bóle głowy po zażyciu, podejrzewam kiepskiego dostawcę).

Przeżyłem farmakologiczne leczenie depresji (około 8 lat temu), pamiątką po niej jest zamglenie umysłowe, problemy z myśleniem abstrakcyjnym, zapamiętywaniem oraz pustka emocjonalna. Pracuję umysłowo, więc jakiekolwiek spadki i wzloty wydolności umysłowej są u mnie bardzo widoczne. Moje oczekiwania to zwiększenie wydajności.

Obecnie zażywam żeńszeń, goku, drożdze i źródło choliny. Pijam 1-2 kawy dziennie (pobudka + podtrzymanie w ciągu dnia), czasami strzelam sobie energetyka i colę (cukier + kofeina w kryzysie). Odżywiam się normalnie (kotlet, ziemnaki, surówka itp), na czas testów zwiększę ilość ryb w mojej diecie (jakiś lepsze, żadnych mintajów), całkowicie wyrzucę alkohol i inne używki.

Łykanie zaczynam od piątku (23.05.2014) - (w razie bólów głowy przez weekend będę się doprowadzał do porządku). Z chęcią podzielę się efektami moich testów.

Macie jakieś rady dla początkującego? Może pomysły czy czegoś jeszcze nie dorzucić do testów (póki co tylko suplementy)?
  • 677 / 1 / 0
Jem go razem z Aniracetamem od tygodnia. Co zauważyłem:

-mniej śpię, 6h i jestem wyspany,
-jestem troszkę agresywniejszy, łatwiej się wkurwiam,
-lepiej mi wyrazić myśli po angielsku (mieszkam w UK, więc muszę :P)

Nie wiem czy to zasługa mnie samego czy jednej z tych substancji.
delikatny jestem na zwale.
  • 103 / 1 / 0
Jakie dawki?
Jak sposób przyjęcia?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.