Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ImagineAndStyle pisze: Sprawdziłam działanie, wieksza ilość dopaminy zadziwiła mnie wiec udałam sie do laby i sprawdziałam przepuszczając światło spolaryzowane , odchył był wiekszy w prawą stronę.
Eustachy123 pisze:Czy słusznie obawiam się o znajomego, który chcąc cośtam ugotować kupuje wszystkie odczynniki z jednej strony internetowej / od jednego dostawcy? Czy sprzedawca teoretycznie może połączyć fakt A + fakt B = zgłosić władzom prawdopodobieństwo możliwej produkcji substancji nielegalnych?
Mmm, znajomy celuje raczej w chlorek oksalilu i pare rozpuszcalnikow, THF i takie tam. Co wy na to? Obejdzie sie normalnie?
Tak apropo, przeglądając pewien sklep natknąłem się na paradoksalną rzecz: kwas siarkowy - kupno tylko i wyłącznie przez firme po okazaniu dokumentów : możliwe prawdopodobieństwo produkcji narkotyków!
No sorry, ale jeżeli taki banał jak kwas siarkowy jest uznawany jako 'prekursor' to co dopiero coś bardziej skomplikowanego..
Czy znacie jakieś nie trudne metody syntezy sulbutiaminy z chlorowodorku tiaminy ? Szukałem patentów opisów syntezy itp najwidoczniej słabo, bo nic nie znalazłem.
Z góry dziękuję za informacje.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.