Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 111 / 10 / 0
Witam, kolejne 2 dni wszystko bylo spoko ale doszedlem chyba do THF, nagle z pukniecia na pukniecie. Gorszy humor, bania nie gieblowa, boli brzuch, jak gadka sie kleila z ludzmi tak sie czuje lekko odrealniony

Nie pasuje mi to trzeba cos z tym zrobic:
*wiec ekstrakcja olejowa
*zbieram GBL z gory na ta chwile (od razu wszystko wraca do normy)
*planuje wygotowac na palniku to na dworze:)

Mam nadzieje ze dzialanie sie nie zmieni. Bo ten giebel jest jakosciowo spoko pod wzgledem dzialania, ale zaniepokoila mnie interakcja organizmu na wyrazne napicie sie THF . Od razu czuc ze jest cos nie tak.

dawkowanie sie zmienilo na ta chwile wale 2ml co 1:45h okolo. Czasami co 2h.

Sen dzisiaj byl mizerny podejrzewam ze ma to zwiazek z THF. Faktycznie jest to bardzo trujaca substancja.
  • 75 / 1 / 0
Bez powodzenia. A ja nie widze sensu w mechanizmie dzien = agonizm GABA-B by na noc przerzucić się na GABA-A...
Tylko podczas odstawiania? rozumiem, spoko
Ale nie rozwiązanie na codzień.
a ja polecam. i to bardzo. nie czuję żeby coś działo się nie tak. i jestem bliżej odstawki niż w zwykłym ciągu 24/7 samego gbl-a.

u mnie:
godzina 9-20 - gbl (6,5-11ml)
20-2 - 0,5 lub 1 zyrtec, w zależności jak się czuję krople walerianowe (np 3 x 2ml)
2 w nocy - 0,5 eti
  • 1205 / 10 / 0
Rób jak uważasz ale to jest nic innego jak budowanie tolerancji i uzależnienia od agonizmu dwóch bliźniaczych receptorów ( gaba-a i -b )

To jest ślepa uliczka i odstawienie później tego to droga przez męke. Powie Ci to każdy doświadczony użytkownik.

Rozregulowanie na maxa będzie skutkowało poważnymi konsekwencjami i organizm będzie dochodził długi czas do siebie. Poczytaj o down- i up- regulacji.
  • 1095 / 34 / 0
Wjebanie ostre w gaba a i b to przy nagłej odstawce prawie pewny zgon.

Podobno umierali ludzie przy nagłym coldzie od gbla, a kiedys nawet czytałem przypadek, że przekręciła się kobieta wpierdolona w alprę.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1205 / 10 / 0
Czyli Ty tez jesteś anty " a ja polecam. i to bardzo." ?

Już myślałem, że to ja jestem konserwatywny :D

Co do colda to ja po 9 miesiecznym ciagu 60 do ponad 100ml zaświadczam, że żyje %-D
  • 75 / 1 / 0
właśnie kończę butle 500ml, pierwszy raz w mojej historii brane GBL w dzień + eti na sen. (starczyło na ok 55 dni) - a zwykle 1 litr starczał na 45dni.

1. z 0,5 eti na sen zszedłem na 0,25
2. powyżej 10 ml to leję raz w tygodniu
3. jak bardzo chcę to w każdym dniu mogłem zejśc do 6 ml

- najgorszy minus że nawet jak biorę 7 ml na dzień, to godziny w których jestem na trzeźwo są jakieś chujowe - nie czuję się trzeźwy, a chyba powinienem. zawsze po wyjściu z nałogu czułem się bardzo dobrze .. w domu.

- jak wstaje to jestem jakiś taki rozjebany psychicznie (pomimo powiedzmy 14h od wzięcia ostatniej dawki) codziennie, i o ile z upływem dnia mogę już robic parogodzinne przerwy to po wstaniu muszę zajebac 1 ml.

Na razie nie przemawia do mnie że 20 ml na dzień jest lepsze niż 7ml + 0,25 eti. Ale wyjdzie w praniu.
-------------------------------------------------------------------

No i główne pytanie o sen. Ciekawe czy łatwo będzie w końcu normalnie zasnąc.
  • 934 / 12 / 0
Powiem Ci tak szczerze że jeśłi chcesz czuć jakieś efekty poprawy to musisz odstawić to wszystko, bo takie prawie odstawienie ale z koniecznymi polaniami przynajmniej ja nie dochodziłem do czasu aż to sie poprawia i wracałem do picia, ze dwa razy tak włąsnie odstawianie na benzo sie konczylo, ze niby juz moge nie pic ale w pracy potrzebowalem ze dwojki czy dwoch i tak mijały 3 tygodnie ja pochłaniałem dwie paczki klonów odstawiajac tak na prawdę GBL nie odstawiuony i żadna to robota. Druga sprawa to świat po odstawieniu GBL wyglada chujowo i sam tez czujes sie srednio, w momencie kiedy polewasz sobie te kilka razy i masz poprawe orzez chwile, tym bardziej te godzinny na trzezwo beda doskwierac, GBL jest tu wyjatkowy pod tym zględedem, gdy np stopniowo schodczi Ci nG nie na większego problemu i często nie orientwałem się że jużpół dnia i raz tylkko coswypiłemn.W orztpadku GBL bardzo ten stan pomiedzy jak wyglada trzezwosc a jak po wypiciuuySen też nie wróci Ci tak szybko jeśłi będziesz pił nawet mało ale kilka razy w dzien. Na odstawienie i szybki powrót snu i jego regulację polecam pregabaline, znacznie bezpieczniejsze niż benzo. Opróćz regulacji snu działą przeciwlękowo, poprawia nastrój. Ja nawet i do miesiaca jechałem na nim, jakiś[ problemów nie było jak odstawiłem,Tylko bez refundacji u nas nie ma opcji nawet
  • 1205 / 10 / 0
Zaciekawiłeś mnie z tą pregabaliną. Jakie dawkowanie stosowałeś? Rozumiem w zamian za G? Podczas redukcji?

Co do powrotu do normalnego snu -- też uważam, że jest to prawie niewykonalne polewając kilka razy nawet małe ilości w ciągu dnia. Oczywiście uśniesza za pomocą powiedzmy benzo, ale powolutku odstawiając je, znowu problemem bezsenności powróci.

Jedyna opcja to całkowite odstawienie G, w między czasie można sie wspomagać na sen jakimś eti, zolpi itp ale tylko na krótką mete, przez pierwsze dni. Później już lepiej przeskoczyć na np piwko.

Wiadomo, najlepiej się przemęczyć i wogóle nie wspomagać, ale pewnie mało kto, mając dostęp do "pomocy naukowych" skorzysta z tej trudniejszej opcji.
  • 75 / 1 / 0
mam tysiące doświadczeń z gieblem i już mi się pierdoli, dlatego pytam:

przesadziłem w dzień z gieblem, wiedziałem, że nie zasnę więc polałem na sen.
-druga noc jest nie przespana? (nawet jak bardzo mało poleje w dzień, powiedzmy 5ml?)

2 dni z rzędu lałem na sen
- jak mało poleje w dzień czeka mnie brak snu

3 dni lałem na sen
-jak mało poleje w dzień czekają mnie 1,2,3? nieprzespane noce.

te same przypadki, tylko mam na sen eti i apap noc. wystarczy ten zestaw jak np lałem GBL-a 2 noce z rzędu? albo jak lałem GBL 3 noce z rzędu?

mimo analizowania wszystkich moich zapisków dalej nie wiem jak to działą :D

-----------------
pytania do kilkuletnich cpunków, a nie amatorów.
  • 111 / 10 / 0
Witam, ogolnie ciag sie konczy mialem rowniez przerwe. Juz nigdy nie polecilbym nikomu ciagu jest pieknie ale problemy ze snem moga byc irytujace i moga sprawic ze noc to najgorszy moment dnia.

Uwielbiam GBL ale bede stosowac nizsze dawki np. 5 dawek dziennie i ewentualnie eti na sen .

Pozdrawiam was.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.