Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Czołem Państwu!
Lek to klasyczny diazepam, ale w formie wlewek doodbytniczych. Podanie pr jakoś mnie odpycha... jest inna opcja na podanie tego? Dodam, że MÓJ PIES tolerkę po alprze i klonazepamie mam niemałą więc myślałem o iniekcji albo per oral. Jakieś porady?
Z góry dzięki i pozdrawiam leczników')
Scaliłem. mrstothet.
Okej, sprawdzone,
można podawać zwierzakowi dożylnie, cociaż trochę ją szczypało; ale zero obrzęków, obolałyvh "plam" etc..
Ogółem wlewka pr działa psa lepiej- szybciej i od razu hamuje to, co powinna zablokować/wyciszyć. A do tego cena... Jeśli nie ma innego sposobu, lepiej inwestować w tabletki.
Pozdrawiam,
Varguitas
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.