Z miesiąca na miesiąc mam coraz mniej siły fizycznej jakby mi ktoś wysysał energie. Szczególnie mięśnie nóg są bardzo słabe. Ogólnie stałem się wolniejszy, wolniej się wypowiadam a w niektórych chwilach jak próbuję wstać z krzesła to robie to jak 70-letni dziadek. Bardzo szybko się męcze. Mam kłopoty z równowagą. Słabsze czucie w dłoniach (szczególnie palcach) i mrowienie tych palców. Kłopoty z koordynacją. No i stałe uczucie zmęczenia mięśni jakbym charował na budowie.
Z oczami mam coś takiego, że bardzo często (kilka razy na godzine conajmniej) mi się wzrok rozjeżdża i widzę podwójnie. Muszę się wtedy mocniej skupić by obraz się "skalibrował" i się nałożył na siebie wracając do normalności, co męczy mi bardzo oczy takie ciągłe rozjechanie i powracanie do normalnego widzenia. A gdy zamknę oczy na dłuższą chwilę to po otwarciu obraz jest rozmyty, coś jak efekt "blura" i 1,2 sekundy obraz dochodzi do normalności. Bardzo często też opadanie powiek, jakby się na chwile wyłączały niczym na opio :-) ale to opadanie powiek mam na trzeźwo.
Co mi jest? Nie jestem hipochondrykiem ale jak sprawdzałem objawy w duckduckgo to niemal wszystko pasuje do stwardnienia rozsianego :rolleyes:
A może już gasnę z przećpania lub jest mi coś poważnego czego jeszcze żadne badania mi nie wykazały?
A napisałem tutaj na forum bo gdzieś w głębi podejrzewałem, że to może mieć jakiś związek z całymi latami na dragach i niejeden tutaj to ma lub miał tylko to jest "tabu" or something ;-)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.