Złapali mnie ostatnio z 3-mmc (25g), postawili zarzut handlu metaamfetaminą, dzisiaj przyszło umorzenie ze względu na brak znamion przestępstwa ale nic nie napisali na temat tego czy mi to zwrócą. I stąd moje pytanie, czy jest na to jakaś szansa, bo w sumie to nawet policjant mi o tym wspominał?
przeniesiono - vv
@sniki76 - tzn. co może wywęszyć? nawet jakbyś chciał to chlać beczkami, to nie ma w tym nic nielegalnego. co niby zrobią, pójdą do Twojej pracy i powiedzą, że delektujesz się rozpuszczalnikiem? nawet by im się nie chciało. zgłaszaj na policję
@suck_me - w praktyce jednak może przebiec problemowo - mają na to chyba 30 dni. Możesz spróbować się zgłosić.
@Czarli Czarnuch - śmiało obejmuj. Nie ma przeciwwskazań.
więc nawet jeśli je zablokują to już będzie coś. Po za tym być może na maila, z którego się kontaktuje logował się ze swojego IP. Jest kilka sposób na dojście do takich oszustów.
Kradzież 100 zł byłaby tylko wykroczeniem. Wyłudzenie natomiast zawsze, niezależnie od kwoty jest przestępstwem.
Scalono KA
A jeszcze jedno, to był profesjonalny sprzedawca?
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
Jeśli do wymeldowania w trybie adm. z wniosku organu adm. doszło na podstawie wyroku eksmisyjnego a Sąd wyższej instancji wyrok eksmisyjny uchylił w całości to można pisać o wznowienie postępowania adm. na tej podstawie?
Wszystko niby pięknie a jednak pozamykało się mnóstwo sklepów a ludzie kwiczą bo brak dostępu.
Pytam bo mam możliwość legalnego zakupu dowolnych ilości wprost od producenta ale nie chciałbym mieć jakichkolwiek problemów za rozprowadzanie.
Za rzeczowe odpowiedzi mogę wysłać po parę ml gwałciochy :P
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.