Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Mój współlokator jak mnie raz zobaczył na 3 plateau na czworaka człapiącego po korytarzu, to następnego ranka mówił, żebym więcej mu się po deksie nie pokazywał. Widać było po nim lekkie obrzydzenie i silny dysonans poznawczy.
rozdziawiona japa i wyłażące z orbit, lekko rozjechane na zewnątrz 'oczy kobry' oraz 'shit eating grin'
Oczy wyjebane w kosmos, może źrenice nie są wielkości 5-złotówek jak po grzybach, ale te białka.. Obrzęk twarzy, krzywy ryj i strasznie wyglądająca twarz ćpuna z kosmosu.. Ogólnie, nawet dawki rzędu 100 mg powodują lekkie zmiany w wyglądzie twarzy, a po 600-900 mg wygląda się jak chodzący trup. A najgorzej to w ciągach, po 5-dniach dekszenia ciężko rozpoznać siebie w lustrze 8-( :moody:
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
psyclone pisze:Lubię wgapiać się w lustro po tryptaminach. Spokojna twarz i maksymalnie rozszerzone źrenice, by chłonąć jak najwięcej visuali. Po DXM wyglądam jak paralityk podczas wykonania wyroku na krześle elektrycznym.
"Wytrzeszczone oczy, rozszerzone źrenice, twarz nienaturalnie pozbawiona wyrazu. Charakterystyczne niezdarne ruchy jeszcze potęgowały całokształt. Wyglądałem jak upośledzony umysłowo amfetaminista na imprezie z ruskim techno." - Z mojego trip raportu. Że też mi się chciało to pisać. Człowiek młody, głupi marnował czas na takie głupoty. Zamiast ćpać.
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."
Najpierw masa, potem kwasa
A tak serio, określenie "zgaszony wyraz twarzy" najlepiej pasuje do sytuacji. Koleś z Wikipedii znał się na rzeczy.
Do 300 mg jeszcze wzglednie, ale w wyzszych tj. 450 juz nie zaciekawie . Strasznie cisnienie mi wali w czache i mam ryj jak pomidor z wytrzeszczem.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.