Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 18 / 0
Są jakieś osoby na HR, które mimo wielu okazji i propozyzji zajebały tylko raz w kabel opio? Wiem, jest wątek o braunie, ale mnie chodzi też o inne opioidy- majka, ogólnie opium, bupra etc.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 3186 / 372 / 0
A dlaczego cię to interesuje? I co ci da jak ktoś napisze że są takie osoby?
Mam znajomego który raz w życiu walnął here w kabel jak był najebany i jakiś jego koleszka go na to namówił (i dał towar), potem miał ochotę na powtórkę ale nie miał żadnych dojść. Pare lat później wjebał się w alko i fetę - taka historia.
  • 680 / 43 / 0
ja tylko raz waliłam opio iv i powodem są problemy z dojściem, gdyby nie to to tych razy byłoby z pewnością więcej. ;]
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 510 / 6 / 0
Nie licz na to. Szansa na to, że po jednym razie się w to wjebiesz już do końca życia jest ogromna.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1358 / 23 / 0
Ja miałem spróbować teoretycznie jednego z najsłabszych opioidów, kodeiny, tylko raz, a wziąłem 20-30 razy w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Jak coś jest bardzo przyjemne(a opioidy są nawet zbyt przyjemne), to mamy naturalnie ochotę powrócić do tego stanu. W zasadzie jak szukamy jednorazowego, ogromnego przeżycia, to polecam psychodeliki, bo wrażenia będą dużo bardziej intensywne i bardziej niesamowite niż opio, bo profil działania opioidów jest dość prosty: czujesz się dobrze, jest Ci ciepło, wszystko wydaje się przyjemne, a problemy znikają.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2013 przez Ever, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1406 / 142 / 0
do tego, co napisał przedmówca, bardzo czesto tez przy pierwszych podaniach opio iv wystepują nie efekty rekreacyjne na które liczymy, a wszystkie efekty uboczne ich działania i to b.nasilone-wymioty, ból głowy, nadmierna sedacja, senność, apatia, zaburzenia świadomości, b. silne zaparcia, bóle w nadbrzuszu, reakcja zwiazana z wyrzutem duzych ilości histaminy(nie przy wszystkich, głównie morfina i naturalne opiaty), swedzenie i zaczerwienienie twarzy i szyji, wysypka, zaburzenia widzenia, osłabienie, niezbornosć ruchów,inne zaburzenia koordynacji psychoruchowej, zaburzenia koncentracji, dysforia.
  • 1095 / 34 / 0
Ja rzygałem przez 12 h przy każdej próbie ruchu jak walnąłem 30mg majki IV po raz pierwszy i ostatni.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 502 / 40 / 0
Nie sztuką jest dać w bata tylko ten jeden raz kiedy tenże był kiepski, sztuką jest przestać kiedy za pierwszym razem poznasz całą magię opio. No cóż, mi się to nie udało :)
  • 627 / 67 / 0
oxan pisze:
do tego, co napisał przedmówca, bardzo czesto tez przy pierwszych podaniach opio iv wystepują nie efekty rekreacyjne na które liczymy, a wszystkie efekty uboczne ich działania i to b.nasilone-wymioty, ból głowy, nadmierna sedacja, senność, apatia, zaburzenia świadomości, b. silne zaparcia, bóle w nadbrzuszu, reakcja zwiazana z wyrzutem duzych ilości histaminy(nie przy wszystkich, głównie morfina i naturalne opiaty), swedzenie i zaczerwienienie twarzy i szyji, wysypka, zaburzenia widzenia, osłabienie, niezbornosć ruchów,inne zaburzenia koordynacji psychoruchowej, zaburzenia koncentracji, dysforia.
święta prawda. jak ja częstowałam kogoś (czy to w celach rekreacyjnych, czy w leczniczych) - to dokładnie 9/10 osób wspomina wzięcie opioidu jako jedną z najbardziej skurwiałych rzeczy, jakie ich w życiu spotkały. Właśnie przez to, że efektów rekreacyjnych zero, za to występowały wszystkie efekty uboczne, o których mówi oxan, w dodatku były one mega nasilone. a Ci ludzie nawet nie brali i.v.
Więc jak ktoś nigdy nie brał opio, a od razu walnie sobie strzała, to bardzo się zdziwi.

Jeśli zaś ktoś poczuje miłe efekty, to raczej szansa 1:1 000 000, żeby nie chciał więcej. Więcej nie będzie chciał tylko ten, komu ten rodzaj fazy nie odpowiada (np. spidziarze, itp.).
  • 284 / 17 / 0
Da się - złoty strzał. Dam sobie palca u nogi uciąć, że nie puknie już więcej.

A tak poważnie to zależy od tysiąca czynników... od sytuacji życiowej, dostępu, okolicznościach w jakich ktoś przyjebał, źle dobrana dawka itd.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2013 przez totentam, łącznie zmieniany 4 razy.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.