Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 54 / / 0
Czy i w jaki sposób objawy odstawienne po gbl i alkoholu są do siebie podobne ?
Oczywiście mam na myśli dłuższe ciągi.
  • 545 / 8 / 0
MartinFX pisze:
Czy i w jaki sposób objawy odstawienne po gbl i alkoholu są do siebie podobne ?
Oczywiście mam na myśli dłuższe ciągi.
Objawy odstawienne po GHB/GBL, benzodiazepinach i alkoholu są bardzo podobne bo działają na tej samej zasadzie - przez rozregulowanie receptorów GABA i NMDA. Praktyczna różnica jest taka, że odstawianie alkoholu bardziej pobudza autonomiczny układ nerwowy (objawy fizyczne) a odstawianie GHB - centralny.

Źródło: http://www.erowid.org/chemicals/ghb/ghb_addiction2.pdf (szczegółowy opis i porównanie z alkoholem i bzd)
  • 2648 / 42 / 0
Czy GBL rozpuszcza kleje typu "kropelka"?
  • 120 / 1 / 0
Mogę zjeść 4 tabletki andepinu (Fluoksetyna) x 20 mg + gbl do tego ? :*) Porszę o szybką odpowiedź
  • 853 / 56 / 0
Gdzie kupię GBL?(może być priv), w ogóle nie siedziałem w temacie a jak teraz czytam to większość jakieś gówno sprzedaje a odpowiedzi na pytanie gdzie kupić , brak
  • 1934 / 108 / 0
szefcio17 pisze:
Mogę zjeść 4 tabletki andepinu (Fluoksetyna) x 20 mg + gbl do tego ? :*) Porszę o szybką odpowiedź
nie powinno sie to gryzc, tylko najpierw wrzucilbym gbl poniewaz szybko sie metabolizuje a po 20-30min dopiero fluo
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 91 / 1 / 0
Czy można mieszać GBL od różnych sprzedawców, zakładając że:
a) są zanieczyszczone jakimś gównem,
b) są 99,99%?
Czy ma to się jakoś do ich działania, i czy jest to bezpieczne?
  • 545 / 8 / 0
jonasz16 pisze:
Czy można mieszać GBL od różnych sprzedawców, zakładając że:
a) są zanieczyszczone jakimś gównem,
b) są 99,99%?
Czy ma to się jakoś do ich działania, i czy jest to bezpieczne?
Mieszaj sobie do woli. Różnica w działaniu i niebiezpieczeństwo takie samo jak po zmieszaniu Lecha z Warką.
  • 45 / / 0
Jak działa gbl z fetą? Oraz czy można tego użyć gdy nie możemy zasnąć po fecie? (z racji że działa bardziej usypiająco niż alk)
koloruj na czerwono-Sonen
  • 804 / 5 / 0
GBL z fetą bardzo fajnie, tylko trzeba trochę ograniiczyć dawki obu, długie cudowne uczucie generealnie z każdym chce się pogadać/spotkać/(a najbardziej j***ć %-D). Za dużo gbla może bardzo niebezpiecznie uśpić niby sen to jest, ale przy walącym sercu itd. nie jest to zbyt regenerujące.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.