Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Paczki dochodzą do tygodnia, wszystko działa jak należy.
owerfull pisze:Szałwie można dorwać i u nas, wystarczy się trochę porozglądać
@Jezus z bagien, Frater_Malachos
nie bardzo rozumiem na jaką odpowiedź liczycie : "tak" ?
to co piszę nie odnosi się do wspomnianych userów, poza tym ich pytania nie było konkretnie "kto pomoże" tylko o dostępność - były i misie które próbowały tak sobie salvię sobie ugrać rejestrując się na hyperze- zero postów i zaczyna napierdalać prv. w nadziei na "dawcę" - to głównie o takich chujach:
więc rozwiązania są dwa - jak ktoś jest anonimem i nie znasz personalnie- to albo jest to policyjna prowokacja albo i nie jest (zgaduj-zgadula), implikacji pierwszego założenia nie trzeba tłumaczyć, jeśli po prostu ktoś tak kombinuje "dla siebie" pytając obcych ludzi to wychodzi mi, że jest leniwym gnojem który nie liczy się z innymi narażając ich na ryzyko/przypał za "Bóg zapłać", co tu tłumaczyć: gdyby na ulicy ktoś zapytał mnie o narkotyki - albo bym zrobił aferę albo ominął szerokim łukiem, salvia nie jest dla mnie narkotykiem "dura lex, sed lex" i tego przeskoczyć się nie da
powaga- kumam zapytać jak ktoś się zastanawia ile tego zarzucić, kumam jak ktoś ma pytania do hodowania salvi albo o jakiekolwiek rzeczy z nią związane (w myśl zasady, że nie ma głupich pytań) ale w takiej kwestii - pytana czy ktoś pomoże (jak nie zadaje się ich znajomym) to po prostu świństwo
Dzeju pisze:Słyszałem że we Wrocławu jest. 100 za gram.Alkoloid Papcio pisze:Hm... od 2008 nie miałem kontaktu z Salvią jednak bardzo chętnie kupiłbym:) . Wiecie może jak tam na terenie dolnegośląska albo pozostaje poczta:D .
Jezus z bagien pisze:odpowiedz ''tak'' nie wyczerpywałaby mojego pytania.
w Łodzi chyba w życiu nie byłem (bez urazy - po prostu jakoś tak wyszło...albo teraz sobie nie mogę przypomnieć...) ale w ciemno mogę powiedzieć, że ktoś na pewno to puszcza po przyjaciołach - jak chodzi o analogię do heroiny to bez sensu kombinować z taką mapą - inne potrzeby innych grup docelowych imo, nie znam tematu (hery) osobiście ale strzelam, że jest to motywowane strachem - "a co jak mi się nie uda ogarnąć?! "
kupić ot tak salvie u gościa od trawki, koksu, dropsów albo takich-tam wynalazków to uczciwie przyznaje, że zdarzyło mi się raz w życiu i to jeszcze z 2 lata przed tym jak ją zdopalaczowano, gość miał paręset gramów suszu kupionych za granicą i reklamował po klienteli jako ciekawostkę, powaga -szałwia jest to coś co prędzej dostaniesz od zaprzyjaźnionego etnobotanika niż typowego polskiego dilera
Do kumpla na chatę wpadły psy w poszukiwaniu MJ.
A kumpel miał tą szałwie około 50g zapakowane w kuchni jako herbatka sobie stała
A że grow-boxa nie ma jeszcze,to postanowił małą szczepkę na parapecie postawić (nie jest z nią najgorzej).
Psy nawet na to nie zareagowały,wyjebane miały na taki kształt liści,dla nich to normalna roślinka.
Oni tylko reagują na jeden kształt liści,jaki...chyba nie trzeba tu mówić.
/Nie cytuj postu nad sobą, na tej samej stronie. -dsn
Dokładnie - mój kumpel miał podobną sytuację. Miał przypał z mj. U niego w domu - dwóch kryminalnych+pies. Każdy (prócz psa) zaopatrzony w spis nielegalnych roślin. Łażą po domu, węszą. U niego na parapecie krzakor szałwii. Pytają się jego matki: Co to? - A, to szałwia. I poszli dalej.
Cóż, prawda jest taka, że aby zwalczyć rośliny "dopalaczowe' po prostu rząd je zdelegalizował. I w dupie po prostu mają cokolwiek więcej z tym robić, choćby elementarnie przeszkolić gliny. Bo sam brak dostępności już utrudnia konsumpcje...
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.