prawdopodobnie jestem uczulony na słońce i nie wiem co z tym zrobić :nuts: Od jakiegoś czasu, gdy słońce zaczęło mocniej prażyć długi rękaw zmienił się w krótki i po kilku(nasto) minutowej ekspozycji na słońce (np idąc przez miasto) po jakimś czasie mam czerwone całe łapy i szyję, wygląda to jak pokrzywka albo coś w tym guście (fotka lewej ręki, na prawej to samo) i zajebiście swędzi. Antyhistaminy nie pomagają, biorę loratadynę na alergię na pyłki i jest spokój chociaż z tym (najskuteczniej działa na mnie ze wszystkich testowanych antyhistamin [hydroxyzyna/cetyryzna/klemastyna]).
Od czasu gdy się to pojawiło nie zmieniałem nawyków żywieniowych, otoczenia w jakim się znajduję, więc inne czynniki wstępnie wykluczam (ewentualnie kombinacja leki [Escitalopram/buspiron/bromazepam + słońce, ale to brzmi zbyt głupio aby było prawdopodobne). Jak sobie z tym poradzić ? Wygrzać się pół dnia na słońcu i liczyć że organizm odpuści ? Nigdy wcześniej nie miałem takich akcji, pojawiło się to dopiero teraz. Jakiś kremów nie mam szczególnie ochoty stosować, unikać słońca tym bardziej, zwłaszcza że je bardzo lubię.
Chyba bez wizyty u dermatologa sie nie obędzie.
albo po prostu alergia, akurat teraz jest najbardziej przejebany okres dla alergikow. ja tez mam alergie na pylki i od jakiegos czasu mam delikatne czerwone plamki na rekach.
Ogólnie wygląda mi to na taki odpowiednik brainzapsów... W końcu mirtazapina ponoć walczy z alergiami
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.